Banca i-a transferat din greşeală 4,6 milioane de dolari. Vezi ce a făcut cu banii

Pare un scenariu de film sau un vis devenit realitate. Pentru o studentă la chimie s-a dovedit experienţa vieţii ei. Christine Jia Xin Lee a devenit milionară în dolari peste noapte. În 2014, o...
17.05.2016 | 10:21
Banca ia transferat din greseala 46 milioane de dolari Vezi ce a facut cu banii

Pare un scenariu de film sau un vis devenit realitate. Pentru o studentă la chimie s-a dovedit experienţa vieţii ei. Christine Jia Xin Lee a devenit milionară în dolari peste noapte. În 2014, o banca i-a virat din greşeală 4,6 milioane de dolari australieni în cont, aproximativ 2,15 milioane de dolari americani.

Tânăra de 19 ani nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a apucat să golească contul. 220.000 de dolari a lăsat în prima zi la magazinul Christian Dior din Sydney. Nu i s-a părut destul, aşa că a doua zi s-a intors şi a mai cumpărat poşete, pantofi şi accesorii de lux de 95.000 de dolari.

Cea mai importantă achiziţie a fost o poşetă Hermes de 160.000 de dolari, deşi mai avea 12 poşete Dior şi alte trei de la Hermes. Apoi a început să închiereze apartamente de lux. Cert este că în doi ani a cheltuit peste un sfert din cei 2,15 milioane de dolari din cont, fără să îi treacă prin cap că banii nu sunt totuşi ai ei.

După ce a terminat studiul în Sydney, tânăra ajunsă la 21 de ani a vrut să se întoarcă în ţara ei natală, Malaezia. La inceputul lunii mai, ea a fost reţinută de poliţişti pe aeroport.

“Vorbim de sume de bani la care toată lumea doar visează”, susţine judecătorul care a stabilit o cauţiune modică pentru cercetarea ei în stare de libertate. Fata a achitat cauţiunea pe loc, la fel şi iubitul ei care este considerat complice, dar ambii au interdicţie de a părăsi Australia, fiind cercetaţi pentru înşelăciune.

„Cazul este în instanţă. Nu dorim să comentăm“, au reacţionat cei de la Westpac-Bank. Cert este că un angajat al băncii a comis o eroare gravă, iar nimeni nu a părut interesat că fata a retras sume uriaşe de bani în perioada 2014-martie 2016. Banca solicită instanţei să îi permită să blocheze şi să retragă suma rămasă în contul fetei.

Sursă: www.miscareaderezistenta.ro