Sport

Bănel Nicoliță îi laudă pe jucătorii crescuți la Viitorul: „Sunt copiii mei!” Ce spune despre Ianis, Coman și Tănase

26.12.2018 | 18:46
Bănel Nicoliță, alături de Ianis Hagi, în perioada în care cei doi erau colegi la Viitorul

Bănel Nicoliță s-a întors din Franța în România la Viitorul. La echipa lui Gică Hagi, fostul mijlocaș al Stelei a jucat alături de unii dintre cei mai promițători fotbaliști ai României la ora actuală. Bănel a vorbit pentru FANATIK despre calitățile unor jucători precum Ianis Hagi sau Florinel Coman, dar și despre șansele lor la Europeanul U21 de anul viitor, când se vor afla sub bagheta fostului său coechipier, Mirel Rădoi. În plus, i-a caracterizat şi pe Florin Tănase şi Romario Benzar.

Bănel Nicoliță i-a lăudat pe cei doi titulari ai lui FCSB, Florin Tănase și Florinel Coman, de care a spus că oficialii roș-albaștrilor trebuie să aibă răbdare: „Am jucat la Viitorul cu Florin Tănase, cu Romario Benzar. Tănase e copilul meu, am avut grijă de el și acum a progresat enorm la FCSB. Cu siguranță că atunci când ajungi la un club mare progresezi. Și ați văzut că, în ciuda faptului că nu marchează, creează spații în atac, dă pase de gol, e un jucător important pentru Steaua. Din punctul meu de vedere, eu zic că și Tănase e un câștig. El, Man, Coman. Cu Florinel trebuie să ai răbdare. Eu cred că e unul dintre cei mai buni jucători 1 contra 1. Are tehnică, forță, viteză, e incredibil. Mie îmi place foarte mult”, a zis Bănel, pentru FANATIK.

Bănel Nicoliță se bucură alături de Răzvan Marin și Bogdan Țîru, după un gol înscris în perioada în care juca la Viitorul

Bănel Nicoliță, despre Ianis Hagi: „Depinde doar de el”

Bănel Nicoliță l-a „prins” la Viitorul și pe Ianis Hagi, la debutul său în fotbal. De atunci, veteranul român crede că tânărul fotbalist a progresat foarte mult, mai ales după perioada petrecută în Italia, la FIorentina: „Ianis Hagi a progresat foarte mult. Oricum, de atunci, de când eram eu la Viitorul era foarte bun. El cu siguranță va ajunge un jucător foarte mare. Depinde doar de el.”

De asemenea, Nicoliță are încredere în fostul său coleg de echipă de la Steaua, Mirel Rădoi, în perspectiva campionatului european de U21 din Italia. „Ați văzut și voi ce copii buni avem. Acum sperăm să facem față la Campionatul European. Cu siguranță mereu are inteligența de a-i așeza în teren și puterea să le dea un moral bun. Contează foarte mult pentru că fotbaliștii sunt jucători de moral. Dacă știi să îi mobilizezi poți să faci o treabă foarte bună și la European.”

  • 42 de meciuri, 6 goluri și 6 pase decisive a reușit Bănel Nicoliță, în tricoul lui Viitorul