Sport

Bănel Nicoliță a jucat cu golgeterul Premier League, Pierre Aubameyang: „Avea o viteză… mamă, mamă!”

25.12.2018 | 19:57
Bănel Nicoliță și Pierre Aubameyang, celebrând un gol în perioada în care jucau împreună la Saint Etienne

Pierre Aubameyang este golgeterul din Premier League. Atacantul lui Arsenal Londra a ajuns în ianuarie de la Borussia Dortmund, pentru o sumă ce a depășit 60 de milioane de euro. Fotbalistul originar din Gabon nu a avut probleme de acomodare în Anglia, a reușit un retur foarte bun de sezon și a continuat forma bună și în acest sezon. Puțină lume își mai aduce aminte însă că Aubameyang a fost coleg cu un fost internațional român. FANATIK a stat de vorbă cu Bănel Nicoliță, cel care a fost coleg alături de golgeterul actual al Premier League în Franța.

Nicoliță și Aubameyang au fost colegi în prima ligă din Franța, la Saint Etienne, în perioada 2011-2013. Fostul internațional român păstrează amintiri plăcute cu privire la actualul atacant al lui Arsenal: „E un caracter foarte frumos, un băiat deosebit și un jucător extraordinar de bun. O viteză extraordinar de mare. Mă depășea pe 10-15 metri, mamă, mamă. Foarte bun. Pe durată lungă îl depășeam, că i-am bătut pe toți. Dar pe 10-15 metri era fenomenal. Incredibil. Se pregătea foarte bine și nu te deranja”, a spus Nicoliță, pentru FANATIK.

Bănel Nicoliță îl laudă pe Pierre Aubameyang: „Știam că o să ajungă mare!”

Bănel Nicoliță era sigur încă de când juca împreună cu fotbalistul african că acesta va ajunge un mare fotbalist: „Era cel mai bun jucător de la noi, golgeterul echipei. Era foarte bun, foarte modest, respectuos și cu picioarele pe pământ. Și venise de la Milan, îți dai seama? El ajunsese cu trei luni înaintea mea și Saint-Etienne i-a activat clauza. Vreo 4-5 milioane de euro. Știam că o să ajungă mare.”

Faptul că s-a întors în țară l-a făcut pe Bănel să nu mai țină legătura cu superstarul lui Arsenal: „Nu am reușit să țin legătura cu prea mulți colegi. M-am mai întors de vreo două, trei ori pe la club să îi văd, după ce am plecat la Nantes, dar el deja plecase la Borussia, în 2014”, ne-a mai povestit Nicoliță.

Bănel Nicoliță a avut un prim sezon foarte bun în Franța, dar accidentările i-au deraiat cariera internaționalul român în Ligue 1
  • 28 de partide, 4 goluri și 7 pase decisive a adunat Bănel Nicoliță la Saint-Etienne
  • 15 milioane de euro a costat Aubameyang, când a fost transferat de la Saint-Etienne la Borussia Dortmund. Germanii au primit 65 milioane pe el de la Arsenal