News

Bărbatul din 2 Mai care a dispărut cu cinci luni în urmă, găsit mort în Bulgaria

29.08.2019 | 18:22
Barbatul din 2 Mai care a disparut cu cinci luni in urma gasit mort in Bulgaria

Bărbatul din 2 Mai, a fost găsit fără suflare, la cinci luni după dispariția sa în largul Mării negre. Este vorba despre Călin Stănică, patronul celebrei Cherhanale din stațiunea de pe litoralul românesc, căreia îi trec pragul anual numeroși turiști, atât din țară, cât și din întreaga lume, pentru a gusta din preparatele tradiționale pe bază de pește.

După cinci luni, bărbatul dispărut a fost găsit mort în Bulgaria

Potrivit reprezentanților  Gărzii de Coastă Constanţa, în martie 2019, poliţiştii de frontieră din Mangalia au fost sesizați prin apel telefonic în legătură cu faptul că o barcă cu motor în care se aflau trei persoane ce ieşiseră la pescuit în zona 2 Mai, nu a revenit în port. Printre aceștia se afla și proprietarul de restaurant.

În data de 06.03.2019, în jurul orei 20.30, politistii de frontieră din cadrul Garzii de Coasta Constanta (structura din Mangalia) au fost informati telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată. Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse masuri operative constand in efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru gasirea ambarcatiunii, respectiv a persoanelor in cauză, au anunțat autoritățile la vremea respectivă. După mai bine de cinci luni de căutări, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus la mal de apa mării, în zona localității Krapeț din Bulgaria. Câteva zile mai târziu, în aceeași zonă a fost găsit și fratele său.

patronul Cherhanalei din 2 Mai a fost găsit mort într-o stațiune din Bulgaria. Sursa foto: Facebook
2 Mai a fost găsit mort într-o stațiune din Bulgaria. Sursa foto: Facebook

Proprietarul restaurantului a fost deja înmormântat. Fratele său urmează să fie repatriat

În timp ce proprietarul restaurantului din stațiunea 2 Mai a fost deja înmormântat de familie, fratele său urmează să fie repatriat. Reamintim că cei trei pescari cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani au dispărut în largul Mării, pe 6 martie 2019, în jurul orei 20:00. Aceștia au ieșit cu barca în timpul unei furtuni puternice.