Fotbal international

Barcelona, dependentă de Messi! Ce au făcut catalanii în ultimele 6 partide disputate fără Leo

17.08.2019 | 15:06
Barcelona dependenta de Messi Ce au facut catalanii in ultimele 6 partide disputate fara Leo

Barcelona a început cu stângul noul sezon din La Liga. Catalanii au pierdut pe teren propriu meciul de deschidere al stagiunii 2019 – 2020 din Spania, 0-1 cu Athletic Bilbao, fără starul Lionel Messi. Rezultatul de vineri seară întărește ideea că trupa Blaugrana este dependentă de fotbalistul argentinian. Odată cu meciul de pe “San Mames”, Barcelona a bifat 6 partide fără victorie în lipsa lui Messi de pe gazon.

Barcelona, echipă normală fără Lionel Messi

Ultimele 6 meciuri jucate de Barcelona fără Lionel Messi pe teren arată că formația condusă de Ernesto Valverde este dependentă de argentinian. Vineri seară, catalanii au fost învinși de Athletic Bilbao, în meciul care a deschis sezonul 2019 – 2020 din La Liga. Chiar dacă Antoine Griezmann, Luis Suarez și Ousmane Dembele au condus atacul Barcelonei, lipsa lui Lionel Messi s-a dovedit a fi crucială și formația din Țara Bascilor s-a impus cu 1-0.

De fapt, fie că a fost vorba de Inter Milano în Champions League sau de echipe din a doua jumătate a clasamentului din La Liga, precum Huesca, Levante sau Celta Vigo, Barcelona nu a reușit să se impună în lipsa lui Messi. Din ultimele 6 partide disputate fără el, catalanii au pierdut 4, în timp ce 2 confruntări s-au încheiat la egalitate:

  • Inter – Barcelona 1-1
  • Levante – Barcelona 2-1
  • Sevilla – Barcelona 2-0
  • Huesca – Barcelona 0-0
  • Celta – Barcelona 2-0
  • Athletic – Barcelona 1-0
Barcelona nu a câștigat ultimele 6 meciuri disputate fără Lionel Messi. Sursă Foto: Hepta.ro
Barcelona nu a câștigat ultimele 6 meciuri disputate fără Lionel Messi. Sursă Foto: Hepta.ro

Barcelona pierde în prima etapă după 11 ani

Barcelona a pierdut meciul disputat în prima etapă a noului sezon din La Liga, 0-1 cu Atheltic Bilbao, după un gol marcat de Aritz Aduriz în minutul 89. Ultimul eșec al formației “blau-grana” în etapa inaugurală a campionatului spaniol datează din 2008, când Pep Guardiola debuta pe banca tehnică a echipei și pierdea cu Numancia.

Totuși, înfrângerea din prima etapă din sezonul 2008 – 2009 poate fi considerată de bun augur pentru Barcelona, care în acea stagiune a reușit tripla istorică, câștigând La Liga, Cupa Spaniei și Liga Campionilor.

  • 32 de ani are Lionel Messi
  • 687 de meciuri are argentinianul în tricoul “blau-grana”