Fotbal international

Barcelona i-a stabilit urmaşul lui Andres Iniesta! Cine va purta numărul 8 în noul sezon

12.08.2018 | 17:43
Barcelona ia stabilit urmasul lui Andres Iniesta Cine va purta numarul 8 in noul sezon

Barcelona a anunţat lista jucătorilor care vor participa la Supercupa Spaniei împotriva celor de la Sevilla, iar fanii echipei de pe Camp Nou au avut o surpriză în momentul în care au descoperit că brazilianul Arthur va purta numărul 8, cel pe care l-a îmbrăcat în ultimii 13 ani Andres Iniesta, fotbalistul care a plecat în această vară la formaţia japoneză Vissel Kobe.

Trupa lui Ernesto Valverde îşi va prezenta la partida cu formaţia andaluză cele patru achiziţii făcute în această vară, dar şi numerele pe care le vor purta Malcom, Arturo Vidal, Clement Lenglet şi Arthur. Mijlocaşul brazilian care va prelua ştafeta de la Andres Iniesta a marcat încă de la debutul pentru Barcelona şi va avea o responsabilitate extrem de mare după ce a preluat tricoul legendarului fotbalist spaniol.

Barcelona a anunţat cine va purta numărul 8 după plecarea lui Iniesta

Brazilianul Malcom, transferat în această vară de la Bordeaux, va purta numărul 14 la Barcelona, în timp Arturo Vidal, considerat de mulţi cel mai important transfer al echipei în această vară, va purta triocul cu numărul 22 deţinut în sezoanele precedente de Aleix Vidal. Clement Lenglet, fundaşul cumpărat cu 32 de milioane de euro de la Sevilla, va purta tricoul cu numărul 15 în stagiunea următoare, cel pe care l-a purtat brazilianul Paulinho. Rafinha, cel care se pare că va face parte în acest sezon din planurile lui Ernesto Valverde, va purta tricoul cu numărul 12 după revenirea de la împrumutul la Inter Milano.

Barcelona i-a stabilit urmaşul lui Andres Iniesta
Arthur, noul număr 8 al Barcelonei după plecarea lui Iniesta

Arthur a fost comparat de mulţi specialişti din fotbal cu Andres Iniesta încă din perioada în care evolua pentru brazilienii de la Gremio. Mijlocaşul a explodat în ultimul sezon din Copa Libertadores şi a fost achiziţionat în cele din urmă de echipa de pe Camp Nou în schimbul sumei de 35 de milioane de euro. Fotbalistul de 21 de ani a debutat în tricoul Barcelonei într-un amical cu Tottenham în International Champions Cup şi a reuşit să marcheze cu un şut spectaculos de la aproximativ 25 de metri.

Barcelona – Sevilla se vor duela în Supercupa Spaniei pe 12 august, într-un meci care se va disputa în premieră în Maroc. Partida dintre cele două echipe se va disputa de la ora 23:00 si va putea fi urmărită în format Live Video şi LIVE Text pe FANATIK.RO.

Cele două tabere au început un scandal după ce Federaţia Spaniolă a anunţat cu 24 de ore înainte de startul meciului că ambele formaţii pot folosi un număr nelimitat de jucători extracomunitari. Oficialii echipei din Andaluzia au anunţat însă că vor face plângere împotriva celor de la Barcelona dacă Ernesto Valverde va folosi mai mult de trei jucători extracomunitari, aşa cum prevede regulamentul pentru sezonul 2018-2019.

Barcelona şi Sevilla s-au întâlnit în primul meci al sezonului şi în urmă cu doi ani, iar trupa catalană s-a impus fără drept de apel în momentul respectiv şi a câştigat pentru a 12-a oară în istorie Supercupa Spaniei. Trupa pregătită de Ernesto Valverde va juca în această seară primul meci fără Andres Iniesta legitimat la club. L eo Messi va purta banderola de căpitan după plecarea fotbalistului iberic în Japonia.