Fotbal international

FC Barcelona, acord cu un internaţional brazilian care joacă în China

UPDATE, ora 10:13 / FC Barcelona este aproape de a rezolva mult aşteptatul transfer pe postul de mijlocaş central. După ce varianta Verratti a picat, catalanii s-au reorientat spre Paulinho,...
08.07.2017 | 11:05
FC Barcelona acord cu un international brazilian care joaca in China

UPDATE, ora 10:13 / FC Barcelona este aproape de a rezolva mult aşteptatul transfer pe postul de mijlocaş central. După ce varianta Verratti a picat, catalanii s-au reorientat spre Paulinho, fotbalistul chinezilor de la Guangzhou Evergrande. Iniţial, asiaticii au refuzat negocierile, dar jucătorul pune presiune şi pentru a fi lăsat în cele din urmă pe Camp Nou. Chiar a ajuns la un acord contractual cu formaţia blaugrana şi a acceptat o propunere pe trei ani.

“Nu pot să neg faptul că mă interesează să se rezolve transferul la FC Barcelona. Sper că totul va fi bine până la urmă”, a explicat Paulinho.

Se pare că şi oficialii lui Evergrande ar fi dispuşi să cedeze în negocierile cu FC Barcelona, mai ales că au primit promisiuni pentru o bună colaborare pe viitor, mai ales că formaţia blaugrana are mare influenţă pe piaţa asiatică.

FC Barcelona are o campanie de achiziţii modestă, în condiţiile în care cele mai importante sume din vistieria clubului au fost cheltuite pentru obiectivul numărul unu al verii, prelungirea contractului lui Leo Messi. După ce au reuşit acest lucru, catalanii au pornit pe piaţa transferurilor, iar primul obiectiv este cel al achiziţionării unui mijlocaş central. Cum Verratti este prea scump, oficialii Barcelonei s-au orientat spre liga chineză.

FC Barcelona a făcut o ofertă de 20 de milioane de euro, plătibili în rate, pentru brazilianul Paulinho, de la Guangzhou Evergrande, dar chinezii au refuzat categoric. “Paulinho, care a semnat prelungirea contractului în ianuarie 2017 şi este un jucător important pentru proiectul nostru. Respingem oferta Barcelonei, nu este în planurile noastre. Mulţumim celor de la Barcelona pentru ofertă şi pentru stima pe care o au faţă de Paulinho”.

Paulinho mai are contract cu Evergrande până în vara lui 2020, deci şansele de a pleca în această vară rămân extrem de mici. În cele 23 de meciuri jucate în actualul sezon din China, Paulinho a marcat zece goluri şi a dat patru pase decisive. Brazilianul are 28 de ani şi cotat, conform Transfermarkt.de, la 15 milioane de euro. A ajuns la Guangzhou în iulie 2015, de la Tottenham, pentru 14 milioane de euro.

La Tottenham, Paulinho a fost coleg cu Vlad Chiricheş. Englezii l-au luat în iulie 2013, de la Corinthians, pentru 20 de milioane de euro. A mai jucat în Europa la FC Vilnius, în Lituania, şi la LKS Lodz, în Polonia.