Fotbal intern

Bătaie CRUNTĂ între galeria Stelei şi cea a lui Dinamo

Înainte de meciul direct dintre Steaua şi Dinamo din etapa a 16-a Ligii Naţionale de handbal masculin, jucat la sala Apollo şi terminat 28-20, două grupuri de suporteri ai celor două echipe s-au...
10.02.2014 | 21:13
Bataie CRUNTA intre galeria Stelei si cea a lui Dinamo

Înainte de meciul direct dintre Steaua şi Dinamo din etapa a 16-a Ligii Naţionale de handbal masculin, jucat la sala Apollo şi terminat 28-20, două grupuri de suporteri ai celor două echipe s-au luat la bătaie în apropiere de Piaţa Bobocica din zona Vitan. Forţele de intervenţie nu au fost suficient de prompte încît să intevină la timp, astfel că s-a lăsat cu ceva lovituri zdravene. După intervenţia Jandarmeriei, organizatorii au decis ca în sală să le fie permis accesul doar susţinătorilor gazdelor, adică steliştilor.

În 2006 a fost măcel

Luptele de stradă dintre fanii celor două mari rivale bucureştene sînt foarte frecvente mai ales înaintea, pe parcursul sau la finalul  meciurilor de fotbal. Una dintre cele mai grave confruntări a avut loc însă în 2006, atunci cînd în preajma stadionului “Dinamo”, la finalul derby-ului, au avut loc ciocniri extrem de violente, brutalitate la care a contribuit din plin şi Jandarmeria. Forţele de ordine au intervenit în forţă, provocînd numeroşi răniţi, mai ales celor asupra cărora s-a intervenit cu gloanţe de cauciuc,  fapt ilustrat perfect de filmuleţul de jos.

Urmează trei derby-uri într-o lună şi jumătate

Cu toate că după acel an nu au mai avut loc ciocniri la fel de grave, incidentele au continuat, iar cele consumate la partida de handbal de luni sînt primele din acest an. Fapt îngrijorător, avînd în vedere că în următoarele două luni marile rivale se vor duela de trei ori la nivelul echipelor de fotbal. Primul derby este programat în campionat, pe 1 martie, urmînd ca apoi cele două să se dueleze în semifinalele Cupei României la finalul lunii martie şi la mijlocul lui aprilie. Toate cele trei partide vor avea loc pe Naţional Arena.  

 

Tags: