Fotbal intern

VIDEO. Bătaie cu pumni şi picioare între microbiştii români şi unguri!

Bătaie cu bolovani, cu pumni şi picioare, cu lanţuri şi cu bâte la un meci amical de la Cluj-Napoca! Fanii români au sărit să îi omoare pe cei unguri, deşi la meci erau zeci de copii! Totul...
14.09.2017 | 00:00

Bătaie cu bolovani, cu pumni şi picioare, cu lanţuri şi cu bâte la un meci amical de la Cluj-Napoca! Fanii români au sărit să îi omoare pe cei unguri, deşi la meci erau zeci de copii! Totul s-a petrecut la un turneu de fotbal organizat între fanii echipelor CFR Cluj, Ferencvaros Budapesta şi Videoton! Agresorii însă sunt fanii echipei “U” Cluj, care au dat năvală la eveniment. Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan condamnă astfel de incidente, la fel ca Ioan Oviudiu Sabău, managerul de la U Cluj. VEZI IMAGINILE SUS IN GALERIA FOTO

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 10 septembrie, la baza CMC din Cluj, unde suporterii înfrăţiţi ai echipelor CFR Cluj, Ferencvaros Budapesta şi Videoton s-au strâns pentru tradiţionalul lor turneu de fotbal, ajuns deja la a opta ediţie. Cupa e dotată cu premii, dar, mai important, fanii celor trei echipe se strâng la mici şi bere pentru a socializa. De data aceasta, ei şi-au adus şi familiile. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Bătaie microbişti, cu premeditare

N-au fost însă foarte inspiraţi, deoarece suporterii celor de la “U” Cluj au năvălit peste ei şi i-au bătut. Cei de la CFR, Videoton şi Ferencvaros au fost însă avertizaţi de atacul planificat de suporterii de la „U”, deoarece un clujean din galeria CFR a trecut întâmplător cu taxiul chiar prin locul în care se strângeau rivalii.

“Iniţial, fanii «U» Cluj au venit în locaţie ca să se ciondănească cu ungurii de la Videoton şi Ferencvaros. Erau acolo şi câţiva membri ai galeriei CFR, dar nu cu ei au avut treabă, ci pe unguri i-au urmărit iniţial. Cei din galeria ceferistă au fost victime colaterale, conflictul a fost între unguri şi români. Este un conflict mai vechi care a început la Budapesta în 1998 şi de atunci se tot bat când se prind”, a declarat pentru ziaruldecluj.ro, sub anonimat, o sursă din peluza “Şepcile Roşii”.

Bătaie microbişti! Ce spun Sabău şi Mureşan

Preşedintele echipei CFR Cluj condamnă astfel de gesturi. La fel ca şi managerul general al U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău. “Am auzit că erau la un fotbal chermeză, că era cu mici şi muzică, că au tăbărât peste, probabil suporteri, nu ştiu, că purtau însemnele echipei noastre, vreo 30 de persoane care i-au lovit şi au dat cu pietre, unii fiind răniţi”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Iuliu Mureşan. “Eu nu sunt de acord cu astfel de lucruri şi autorităţile trebuie să îşi facă datoria, că de-aia-s plătite”, a declarat şi Ioan Ovidiu Sabău.