Fotbal international

Video. Vezi cum s-a câştigat în ultima secundă titlul în Belarus! Meci dramatic, cu şase goluri

BATE Borisov a câştigat al 14-lea titlu în Belarus, al 12-lea consecutiv, după ce a reuşit să macheze golul de campioană în al cincilea minut de prelungiri al meciului cu Gorodeya. Până în acel moment titlul mergea la marea rivală.
26.11.2017 | 19:10
Video Vezi cum sa castigat in ultima secunda titlul in Belarus Meci dramatic cu sase goluri
ADVERTISEMENT

S-a încheiat o nouă ediţie din prima divizie a campionatului Belarusului. Finalul a fost de-a dreptul incendiar. BATE Borisov, campioana ultimelor 11 ediţii, părea a fi scăpat din nou în câştigătoare, având două puncte peste urmăritoarele Dinamo Minsk şi Şahtior Soligorsk şi urma să joace în deplasare cu Gorodeya, echipă lipsită de griji, la mijlocul clasamentului. Toată lumea aştepta ca BATE să ia cel puţin un punct, care să îi confirme supremaţia, pentru că stătea mai bine la meciurile directe cu ambele rivale. CLICK GALERIE FOTO

Însă ceea ce s-a petrecut bate şi scenariile filmelor de suspans. BATE era condusă cu 3-1 cu mai puţin de un sfert de oră înaintea finalului, Soligorsk pierdea şi ea, însă Dinamo Minsk a câştigat cu 4-1 în deplasare şi se părea că după atâţia ani hegemonia grupării care reprezintă compania de automobile şi tractoare din Borisov a luat sfârşit. Nu a fost însă aşa. 

ADVERTISEMENT

Multe semne de întrebare pentru golul de 3-3 la BATE Borisov

BATE a redus din scor cu zece minute înainte de finiş, dar scorul a rămas 3-2 până ce s-au terminat cele 90 de minute. Din motive de neînţeles partida Gorodeya – BATE a început cu două minute mai târziu şi decalajul de timp s-a mărit la final cu şase minute. Când la Gorodeya – BATE era minutul 90 rivalii de la Dinamo Minsk terminaseră jocul şi aşteptau pe gazon cu sufletul la gură.

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL IN TIMP REAL

În al cincilea minut de prelungiri, ultimul, dictate de arbitru, oaspeţii au pornit o ultimă acţiune, iar după o pătrundere fără obstacole în apropierea careului a urmat centrarea, o lovitură de cap nu imparabilă, dar portarul a respins cu piciorul exact în faţa unui jucător de la BATE, total nemarcat. Golul de 3-3 a declanşat fiesta fanilor, pentru că a însemnat al 12-lea titlu consecutiv. În acelaşi timp fanii lui Dinamo Minsk erau cu greu potoliţi de forţele de ordine la Vitebsk, furioşi că favoriţii lor au pierdut titlul în acest mod.

ADVERTISEMENT

Şi încă un amănunt, despre modul în care este ajutată gruparea din Borisov de către federaţie. Pe 10 noiembrie s-a judecat în regim de urgenţă apelul celor de la BATE împotriva deciziei iniţiale de a se da meci pierdut în deplasarea de la Sluţk, deşi echipa câştigase pe teren partida, pentru faptul că jucătorul Serghei Veremko nu plătise în timp amenda pentru o suspendare. La rejudecarea cazului punctele i-au fost date înapoi celor de la BATE, pe argumentul că de vină a fost sistemul bancar online cel care a făcut ca plata amenzii să nu fie înregistrată la timp la federaţie, fiind probleme cu serverul.