Fotbal intern

Acuze incredibile! “A scăpat de puşcărie şi cu Neamţu, şi cu Ekeng!”

La 16 ani distanţă de la dispariţia lui Cristi Neamţu, Ioana Ciubotă, mama fostului portar al echipei FC Universitatea Craiova 1948, îl acuză în continuare pe medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu de moartea fiului ei. Aceasta îl face vinovat pe doctorul echipei din Ştefan cel Mare şi pentru decesul camerunezului Patrick Ekeng.
20.02.2018 | 15:26

20 februarie 2002 este ziua pe care suporterii Universităţii Craiova din Peluza Sud 97 nu o vor uita niciodată. În urmă cu 16 ani, unul dintre cei mai iubiţi jucători al Ştiinţei, Cristi Neamţu, a decedat într-un spital din Cipru după ce a stat în comă aproximativ o săptămână. Acesta fusese lovit involuntar în cap la un antrenament al oltenilor de către colegul său de echipă de la vremea respectivă, Marius Şuleap. Patron al alb-albaştilor era Gigi Neţoiu, iar antrenor Florin Marin.

Marţi dimineaţă, 20 februarie 2018, suporterii din “Peluza Sud 97 Cristi Neamţu” s-au dus împreună cu mama fostulul fotbalist la mormântul acestuia, acolo unde au aprins o lumânare. Ulterior şi conducerea echipei de fotbal FC U Craiova 1948 din Liga 4, reprezentată de directorul sportiv Robert Săceanu şi antrenorul Ovidiu Turcu, a depus o coroană de flori. VEZI IMAGINI ÎN GALERIE FOTO.

Ultraşii din PS.97 i-au dat mamei lui Neamţu unul dintre fularele pe care suporterii lui FC U le vor purta la gât în amintirea celui poreclit “Schmeichel din Bănie”. Fularul respectiv are imprimat chipul lui Cristi Neamţu.

“Fiul meu a jucat pentru FC Universitatea Craiova!”

Contactată de către FANATIK.RO, mama lui Cristi Neamţu, doamna Ioana, a acceptat să ne vorbească despre evenimentul la care a participat marţi dimineaţă alături de ultraşii din “Peluza Sud 97 Cristi Neamţu”, dar şi despre momentele şi clipele groaznice pe care le-a trăit înainte, dar şi după decesul fiului ei, în 2002, într-un spital din Cipru.

“Le mulţumesc din suflet acestor suporteri minunaţi din galeria Peluzei Sud 97.  Mulţi dintre ei au fost prieteni încă din copilărie cu fiul meu, iar acum au devenit bărbaţi în toată regula. Nu am cuvinte să vă descriu ce am simţit când i-am văzut la mormântul lui Cristi. Băieţii m-au sunat luni seară şi mi-au transmis că vor să meargă la cimitir la băiatul meu. Mi-au dat şi un fular şi vă rog să mă credeţi că o să dorm cu el pe perna mea. Pe fular este chipul fiului meu, iar acum îmi dau şi lacrimile când mă uit la el şi vorbesc cu dumneavoastră. Cristi Neamţu nu a fost uitat de suporterii lui FC Universitatea Craiova. Fiul meu cu această echipă a avut contract semnat şi pentru această echipă a jucat”, ne-a spus mama lui Neamţu.

“Medicul Bătineanu nici măcar nu s-a aflat la antrenament”

Mama lui Cristi Neamţu îl consideră vinovat în continuare pe fostul medic al Universităţii Craiova, Liviu Bătineanu, actualul doctor al lui Dinamo, de moartea fiului ei, dar îl acuză pe acesta şi de moartea dinamovistului Patrick Ekeng!

“Nu pot să îl uit nici după 16 ani pe medicul Liviu Bătineanu şi probabil nu o să îl iert niciodată. În momentul în care fiul meu a fost lovit în cap, la antrenament, de către Şuleap el nici măcar nu se afla la teren. Şi nici salvare nu era la teren. Bătineanu rămăsese la hotel. Nu ştiu ce făcea pe acolo. Stătea la piscină, habar nu am ce naiba căuta la hotel în timp ce echipa era la antrenament. Nu mai vreau să aud nici de Marius Şuleap, cel care l-a lovit pe Cristi în cap. Şi el, şi Bătineanu au scăpat de puşcărie, iar băiatul meu este în mormânt.

Nu am făcut nici o plângere împotriva lor şi îmi pare rău că i-am iertat. Niciunul dintre ei nu mă mai caută să mă întrebe ce mai fac. De Şuleap chiar nu mai ştiu nimic, iar dacă o să daţi voi de el să îi transmiteţi că în Craiova mai trăieşte o mamă pe care el a nenorocit-o pe viaţă. De Bătineanu ce să vă mai spun? El îl are pe conştiinţă şi pe Ekeng. Nu a făcut nimic nici în cazul lui Cristi, dar nici în al lui Ekeng şi văd că a scăpat de puşcărie în ambele cazuri. La Ekeng îl vedeam pe imagini cum stătea şi nu făcea nimic, iar femeia medic de pe salvare riscă să se ducă la puşcărie după ce a căzut totul pe ea”, acuză mama lui Neamţu.

“Rotaru îmi dă 500 lei, dar nu sunt supărată pe Mititelu”

Ioana Ciubotă a dezvăluit pentru FANATIK.RO că după decesul fiului său încasează acum o rentă de 500 de lei. “După ce Cristi a murit, eu am făcut la notar un contract cu FC Universitatea Craiova. La vremea respectivă patron era Gigi Neţoiu. S-a decis conform actelor semnate ca eu să primesc lunar o rentă de la FC Universitatea Craiova în valoare de 200 de dolari. Ulterior contractul a fost preluat de Dinel Staicu şi de Adrian Mititelu. Am primit banii aceştia până în 2011, dar după ce domnul Mititelu a început să întâmpine problemele de care toată lumea ştie nu am mai primit nimic.

Însă nu sunt supărată pe dânsul pentru că a avut şi el atâtea pe cap în ultimii ani şi i s-au făcut şi dumnealui atâtea nedreptăţi. Acum primesc rentă de la Rotaru. Am început să primesc aceşti bani după ce am avut o discuţie cu Emil Săndoi şi cu Sorin Cârţu. Dânşii erau pe atunci antrenori şi m-am dus să vorbesc cu ei despre problema mea. Ei au transmis mai departe, iar Mihai Rotaru a decis să îmi dea lunar 500 de lei”a încheiat mama lui Cristi Neamţu.

Cum răspunde acuzelor medicul Bătineanu!

FANATIK.RO l-a contactat şi pe medicul Liviu Bătineanu pentru a discuta cu acesta despre acuzele pe care mama lui Cristi Neamţi i le-a adus. “Doriţi să vorbim despre două evenimente de care eu nu prea vreau să vorbesc pentru că nu îmi face deloc plăcere. Nu îmi este bine când îmi aduc aminte despre ce a fost la ambele cazuri. Mama lui Cristi Neamţu mă acuză fără să cunoască prea multe elemente. În primul rînd eu nu am stat la hotel să mă relaxez. Era prima zi de cantonament în Cipru şi trebuia să stau cu managerul hotelului să stabilim nişte reguli. Discutam în calitate de medic despre meniul jucătorilor şi alte lucruri de bucătăria noastră internă. Apoi, când am aflat despre accidentarea lui Neamţu, eu eram în maşină. Mă duceam către terenul de antrenament, dar m-am întors din drum şi m-am dus la spital. Aflasem că jucătorul fusese urcat în autocar şi transportat la spital.

Mama lui Cristi acuză că nu era nici salvare la antrenament. Păi la ce antrenamente sunt salvări? În 30 de ani de meserie am fost la peste 10.000 de antrenamente şi vreau să vă spun că la niciunul dintre ele nu a fost niciodată vreo salvare. În calitate de părinte poate că o înţeleg pe mama lui Cristi Neamţu, dar vorbeşte fără să cunoască multe lucruri. Aud că îşi dă cu părerea şi despre Ekeng, dar ce ştie dânsa despre acest caz? Eu am fost cercetat în ambele cazuri, iar dacă eram găsit vinovat nu credeţi că plăteam până acum? În cazul lui Ekeng eu am făcut tot ce a depins de mine. Legea spune că mai departe era treaba medicului de pe salvare”, a încheiat Bătineanu.