Fotbal intern

Baza Pro Rapid rămâne în moarte clinică. Ultima poziție a autorităților

19.01.2021 | 18:47
Baza Pro Rapid ramane in moarte clinica Ultima pozitie a autoritatilor
Baza Pro Rapid rămâne în moarte clinică. Ultima poziție a autorităților
ADVERTISEMENT

Baza Pro Rapid este în paragină, iar autoritățile nu se grăbesc să modernizeze complexul sportiv din Bulevardul Laminorului.

Tot complexul sportiv din Bulevardul Laminorului a fost sechestrat de cei de la ANAF din cauza datoriilor acumulate.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Digi Sport au cerut un punct de vedere al autorităților legat de situația de la Pro Rapid iar Ministerul Finanțelor Publice a dat și un răspuns:

Baza Pro Rapid rămâne în paragină

“Cu privire la solicitarea dumneavoastră cu privire la situația bazei Pro Rapid, vă comunicăm că s-a inițiat ‘Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile aflate în domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului’, care a fost avizat cu observații de către Ministerul Justiției urmând a fi reluată procedura de avizare, luând în considerare atât noua componență a Guvernului, cât și observațiile ministerului sus menționat”, au spus cei de la Ministerul Finanțelor Publice.

ADVERTISEMENT

Mai exact se pregătește o Hotărâre de Guvern prin care să fie preluată baza și transferată spre Ministerul Tineretului și Sportului. Răspunsul oficial este unul destul de general, este destul de greu de crezut că lucrurile se vor mișca în următoarea perioadă.

Tot cei de la Digi Sport au vorbit și cu oficialii clubului Rapid, care au spus că situația de la baza Pro Rapid este aceeași ca în ultimele luni. În aceste condiții, rapidiștii nu-și fac speranțe că se vor întoarce prea curând la baza Pro Rapid. Fotbaliștii de la Rapid (liga secundă) și Rapid II (liga a treia) au în acest moment două locații unde se antrenează: Regie și Coresi.

ADVERTISEMENT

Baza Pro Rapid a fost inaugurată în 1998

Clădirile de la baza Pro Rapid aparțin omului de afaceri George Copos. Mircea Rednic și Mircea Lucescu au antrenat formațiile Rapidului care au adus ultimele două campionate în Giulești în această bază.

Baza sportivă Pro Rapid a fost deschisă în 1998, după venirea în Giulești a tehnicianului Mircea Lucescu. Rapid se află pe locul trei în liga secundă. 26 de puncte au acumulat giuleștenii după 14 etape.

ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului este FC U Craiova care a strâns 30 de puncte. Aflată pe poziția secundă ACS Viitorul Târgu Jiu are același număr de puncte ca Rapidul. Următorul meci al giuleștenilor va fi pe 20 februarie, rapidiștii o vor întâlni pe Ripensia Timișoara. Clasamentul din Liga secundă va suferi modificări după retragerea a patru echipe din campionat.

 

ADVERTISEMENT