Fotbal intern

Bază sportivă de ultima generație în Liga a 4-a din România! Investiție de 4 milioane de euro prin CNI

03.04.2019 | 22:45
Baza sportiva de ultima generatie in Liga a 4a din Romania Investitie de 4 milioane de euro prin CNI
Bază sportivă de ultima generație în Liga a 4-a din România

Olimpic Zărnești, ocupanta primului loc în Liga a 4-a din Brașov, va avea o bază sportivă de ultima generație, acolo unde își va disputa și meciurile de acasă în următorii ani. Proiectul evaluat la aproximativ patru milioane de euro se realizează prin intermediul CNI.

Bază sportivă de ultima generație în Liga a 4-a din România!

Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului cu 20.000 de locuitori, prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Acest proiect este derulat prin Compania Naţională de Investiţii, “Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, Subprogramul “Complexuri sportive” având o valoare totală de 18.686.663,86 RON, sumă nerambursabilă. El prevede în primul rând reabilitarea şi nu numai, a fostei baze sportive Torpedo.

Olimpic Zarnesti e prima in Liga a 4-a din Brasov
Olimpic Zarnesti e prima in Liga a 4-a din Brasov

În urma parcurgerii procedurilor de verificare a documentaţiei, care au început în decembrie 2017, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici prin Ordinul MDRAP nr. 1302 din 12.03.2019. Ulterior, s-a procedat la predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii. La momentul de faţă se lucrează de către C.N.I. la întocmirea caietului de sarcini pentru a demara procedura de achiziţie publică şi ulterior execuţia propriu-zisă. Consider că, această investiţie este utilă atât sportivilor de performanţă pe care îi are oraşul Zărneşti, dar şi tuturor cetăţenilor care îşi doresc să practice sport de placere”, a anunţat primarul oraşului Zărneşti.

Noua bază sportivă se va numi Torpedo, așa cum era fosta denumire a echipei fondate în urmă cu 60 de ani. Jucătorii și staff-ul de la Olimpic vor beneficia de facilități grozave pentru nivelul ligilor inferioare din România: teren de fotbal, vestiare, tribune, pistă de atletism, cantonament, birouri, terenuri de tenis, dar şi o sală de box.

Dacă va încheia sezonul actual pe primul loc, Olimpic va da un baraj pentru promovarea în cea de-a treia ligă, însă mai întâi trebuie să-și rezolve problemele de licențiere pentru obținerea statutului de club profesionist de fotbal.