Fotbal intern

Gigi a găsit SOLUŢIA ca să SCAPE din închisoare!

Gigi Becali cere ajutorul Parlamentului ca să iasă din închisoare pentru operaţie. Avocata patronului Stelei a depus o petiţie la comisia de abuzuri din Parlament prin care reclamă modul în...
07.03.2014 | 17:11
Gigi a gasit SOLUTIA ca sa SCAPE din inchisoare

Gigi Becali cere ajutorul Parlamentului ca să iasă din închisoare pentru operaţie. Avocata patronului Stelei a depus o petiţie la comisia de abuzuri din Parlament prin care reclamă modul în care autorităţile se comportă cu clientul ei. Parlamentul ar putea trimite o comisie la penitenciar, astfel încît foştii săi colegi l-ar putea audia pe latifundiar la penitenciarul de la Poarta Albă.

De asemenea, Curtea de Apel Constanţa va redeschide dosarul în care Gigi Becali cere întreruperea temporară a pedepsei. După ce magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea acestuia de întrerupere a executării pedepsei, avocaţii lui Becali au formulat recurs la Curtea de Apel.

Judecătorii vor analiza cererea acestuia pe 25 martie, decizia pe care o vor lua aceştia fiind definitivă. Latifundiarul a depus o cerere de întrerupere a executării pedepsei pentru a se putea opera în străinătate, acesta suferind de probleme la coloană.

Gigi Becali a depus şi o cerere de graţiere. Dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni în vedere analizării lui. Avocatul lui Becali speră ca preşedintele Traian Băsescu să dispună graţierea latifundiarului din Pipera.

Scrisoarea de gratiere a lui Gigi Becali, depusa de avocatii sai la Ministerul Justitiei, pledează pentru eliberarea patronului Stelei, mizîndu-se în special pe faptele bune făcute de acesta de-a lungul timpului.

“Am oferit donaţii de peste 30 de milioane de euro bisericilor din România şi nu numai”, susţine Becali în scrisoare. El enumeră şi alte gesturi caritabile, cum ar fi case construite din banii sau pentru sinistraţi.

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat că la Ministerul de Justiţie a fost înregistrată o cerere de graţiere a lui Gigi Becali. Ponta a spus că decizia privind trimiterea sau nu a cererii către preşedintele României îi va aparţine ministrului de resort, Robert Cazanciuc.

“Unde sistemul judiciar greşeşte, se poate interveni prin graţiere”, susţine avocatul Cătălin Dancu.

Potrivit România TV, avocatul a declarat că dosarul lui Gigi Becali a fost trimis la Cotroceni pentru a fi analizat. Mai mult, Dancu susţine că documentele arată unele greşeli grave, iar soluţia pentru îndreptarea lor ar fi o graţiere oferită de preşedintele Băsescu.

“Eu m-am gîndit de mult la graţiere. Am avut şi această discuţie cu Gigi Becali. Eu am spus din momentul în care am acceptat să verificăm cauza schimburilor de terenuri şi am lămurit problema unor greşeli grave acolo. Consider că intervenţia preşedintelui ar fi tocmai pentru a arăta opiniei publice că şi acolo unde sistemul judiciar greşeşte se poate interveni legal prin instrumentele care îi dau posibilitatea preşedintelui de a graţia. Acum rămîne să vedem în ce masură, într-adevăr, specialiştii de la Palatul Cotroceni, analizînd toată această documentaţie a dosarului a schimbului de terenuri va considera într-adevăr că erorile la care am făcut referire sunt cele pe care le-am semnalat. Şi s-ar putea interveni prin acest act de graţiere”, a explicat avocatul lui Gigi Becali.