Sport

Prima CONTRĂ Rădoi – Becali! Ce a cerut finul ca să nu plece!

În ediţia tipărită din 26.06.2015, FANATIK dezvăluia, în exclusivitate, motivul principal care a făcut ca Mirel Rădoi să plece cu întîrziere în cantonamentul din Austria. După publicarea...
30.06.2015 | 14:03
Prima CONTRA Radoi  Becali Ce a cerut finul ca sa nu plece

În ediţia tipărită din 26.06.2015, FANATIK dezvăluia, în exclusivitate, motivul principal care a făcut ca Mirel Rădoi să plece cu întîrziere în cantonamentul din Austria. După publicarea informaţiilor conform cărora Mirel l-a somat pe naşul său să achite restanţele fotbaliştilor, Argăseală a confirmat informaţiile FANATIK.  

“M-a sunat Gigi Becali şi mi-a zis că am lăsat loc de interpretări cînd am spus că sîntem cu banii la zi. Deci, da! Avem totul la zi, inclusiv prime de obiectiv, absolut tot”, preciza Valeriu Argăseală la Digi Sport. 

„Naşule, dă-le banii!”  Becali s-a conformat!

Lapte şi miere! Aşa a fost descrisă atmosfera din Ghencea, după ce Gigi i-a predat Steaua lui Mirel Rădoi, alungîndu-l pe Gîlcă. Nu e deloc aşa! Primul conflict naş-fin a avut loc după doar cîteva zile în care Mirel şi-a preluat greaua manta de antrenor. Steaua a plecat în cantonament în Austria, dar în avion nu a urcat şi Rădoi. Valeriu Argăseală, preşedintele clubului din Ghencea, avea să anunţe că tînărul tehnician a fost oprit la sol, în ultima clipă, de nişte probleme personale.

Ce s-a întîmplat de fapt? Mirel Rădoi a aflat de la primele şedinţe de antrenament că fotbaliştii aşteaptă încă restanţe financiare din campionatul precedent, pe care l-au cîştigat pe ultima sută de metri. Atunci a luat foc, mai ales că a primit asigurări de la Gigi Becali că nu-i va fi perturbată atmosfera de lucru de astfel de probleme. S-a dus ca din puşcă la finanţatorul Stelei. „Naşule, dă-le banii! Eu nu pot să mă duc în cantonament să le cer să lucreze la maximum, ştiind că au restanţe”, i-a spus Rădoi. Discuţia nu a durat mult. Gigi Becali i-a promis fostului căpitan al Stelei că va achita restanţele chiar a doua zi. S-a ţinut de cuvînt!

Împrumut de 1.000.000 de euro

Cum a reuşit Gigi Becali să rezolve problema în nici 24 de ore? Sursele FANATIK au dezvăluit că, în urmă cu mai puţin de o lună, Becali a apelat la bunul său prieten, care i-a fost şi angajat, pentru un împrumut substanţial. I-a cerut lui Cosmin Olăroiu un milion de euro, pentru a rezolva problema transferurilor, şi nu a fost refuzat de cel care antrenează în Golf. A dat cîteva sute de mii de euro pentru a-i lua pe Tudorie şi pe Muniru şi a încercat apoi să amîne plata restanţelor, pentru a mai „lovi” pe piaţa transferurilor. Cum tonul lui Rădoi l-a contrariat, Gigi a făcut ce i-a cerut finul şi le-a dat banii fotbaliştilor. Cît priveşte datoria către Oli, patronul campioanei i-a promis acestuia că-i va returna banii ori din drepturile de televizare, ori din cei care vor veni din Liga Campionilor, dacă Steaua va ajunge în grupele celei mai tari competiţii europene a cluburilor.

A mai luat de la Oli

Nu este pentru prima dată cînd Gigi Becali apelează la cel pe care-l consideră ca pe un frate. În 2008, omul de afaceri din Pipera avea nevoie urgentă de nişte bani, pentru a face, la fel ca acum, nişte plăţi salariale către jucători. Era vorba de restanţe pe două luni. Olăroiu nu l-a refuzat şi i-a împrumutat 500.000 de euro. Din aceşti bani, Gigi Becali a plătit şi deplasarea echipei la Munchen, unde Steaua urma să joace cu Bayern, în grupele Ligii Campionilor, meci pierdut cu 3-0 de campioana României.

Rădoi a vrut să-l ajute la puşcărie

În afara faptului că este finul lui, dar şi un fost jucător emblematic al Stelei, Gigi Becali a mai avut un motiv, care a cîntărit greu, să-i încredinţeze lui Rădoi echipa. Imediat ce a fost condamnat definitiv în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Mirel Rădoi s-a oferit să-i dea finanţatorului un milion de euro, pentru a-l ajuta, informaţie dezvăluită exclusiv la vremea respectivă de www.fanatik.ro. Gigi Becali i-a spus atunci că nu are nevoie, dar a ţinut minte gestul pe care Mirel îl făcuse. După ce a fost eliberat, Gigi Becali avea să povestească acest lucru, înaintea unuia dintre meciurile Stelei. „Mirel Rădoi stă pe 15-20 de milioane acum, nu mai are nevoie de nici un ban. Nu mai e Mirel Rădoi de atunci. Păi, Mirel s-a dus la Virgil Becali şi i-a oferit un milion de euro pentru mine, cînd am intrat la închisoare”, a mărturisit Gigi Becali.

Şi-a rezolvat şi problema cu BAC-ul

Pe lîngă problemele cu jucătorii, Mirel Rădoi şi-a rezolvat şi situaţia cu Bacalaureatul. El a susţinut prima probă, urmînd ca restul de examene să le bifeze la sesiunea din august. Pentru a se putea înscrie la Şcoala de Antrenori, lui Rădoi îi trebuie obligatoriu diploma de absolvire a liceului. Dacă ar fi ratat şi această sesiune, ar mai fi avut de aşteptat cel puţin un an, pentru ca dorinţa să i se îndeplinească. După ce a rezolvat ambele probleme, noul tehnician al campioanei a plecat, cu o cursă de linie, în cantonamentul din Austria. Jucătorii au avut parte de o mare bucurie în momentul în care şi-au verificat cardurile… Zeci de mii de euro, restanţele din primele sezonului trecut!

E plin de bani!

Pentru Cosmin Olăroiu nu a fost o problemă să renunţe la un milion de euro, după ce a strîns, în cei opt ani de cînd antrenează în Golf, nu mai puţin de 18,5 milioane. Mai mult, Oli şi-a prelungit, de curînd, contractul cu Al Ahli Dubai şi va încasa aproape cinci milioane de euro pe an. Durata înţelegerii se întinde pînă în 2018.

9 ani a jucat Mirel Rădoi pentru Steaua, 2000-2009

49 de milioane de euro este averea lui Gigi Becali