Stiri sportive

Gigi RISCĂ să stea 10 ANI în puşcărie: “Vor să-l distrugă!”

UPDATE 16.20. "Este vorba despre un dosar deschis în anul 2006, în urma unei plîngeri făcute de un lider sindical. Este păcat că i se întîmplă acest lucru lui Gigi Becali, deoarece dînsul a...
20.01.2014 | 13:42
Gigi RISCA sa stea 10 ANI in puscarie Vor sal distruga

UPDATE 16.20. “Este vorba despre un dosar deschis în anul 2006, în urma unei plîngeri făcute de un lider sindical. Este păcat că i se întîmplă acest lucru lui Gigi Becali, deoarece dînsul a preluat Avicola cu bună crediţă. Lumea trebuie să ştie că Becali a preluat-o cu peste 300 de miliarde de lei vechi datorie şi a  învestit acolo banii dîsnului, în jur de 10-15 milioane de euro. Însă, din păcate la vremea respectivă a venit şi gripa aviară, cea care a contribuit decisiv la problemele de la Avicola. Acest dosar este scos din nou pe tapet doar ca să i se facă patronului Stelei şi mai mult rău”, a declarat pentru FANATIK fostul avocat al Stelei şi al lui Gigi Becali, Cătălin Ciubotă.
……………………………………………………………………………….

UPDATE 13.18: Gigi Becali are, în continuare, probleme mari cu legea. În ziua în care aşteaptă să vadă dacă magistraţii îi vor permite să se opereze la coloană (el a solicitat să facă această intervenţie chirurgicală în SUA), Gigi a mai primit o lovitură. A aflat că este acuzat de constituire de grup infracţional organizat în dosarul Avicola Iaşi. În mai 2013, cînd a încercat să fugă în Israel înainte să fie arestat, Gigi a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, piedica fiind tocmai acest dosar de la Avicola Iaşi. dacă va fi găsit vinovat în acest dosar, Gigi riscă o pedeapsă între 5 şi 10 ani, anunţă România TV. În prezent, Gigi efectuază o pedeapsă de 3 ani şi jumătate, fiind găsit vinovat în mai multe dosare (Schimbul de terenuri cu MApN, Sechestrării de persoane şi Valiza).

Avocata Paula Iacob a răbufnit, în direct la România TV. “Din ce an e dosarul? E mai vechi, de 10 ani, da? Nu e posibil ca acest dosar să fie scos exact în momentul în care se pune în discuţie punerea în libertate a lui Gigi Becali pentru a avea grijă de sănătatea sa. După părerea mea este dorinţa unora ca Gigi să rămînă în puşcărie, dorinţa de a-l distruge. E nefiresc ca brusc să-şi amintească cineva că mai trebuie judecat într-un dosar”.

Corneliu Vadim Tudor a fost la fel de acid. “Avicola Iaşi era în faliment din 2002, iar Gigi a luat-o cu 4 milioane de euro în 2004, într-o perioadă în care se făceau privatizări şi pe un leu. Atunci i s-a inventat povestea asta cu Avicola Iaşi. l-au dat în judecată că n-a trecut 10.000 de ouă prin contabilitate. Ori, 10.000 de ouă este o pierdere pe care o astfel de companie poate să o aibe zilnic. I s-a făcut acest proces ca să îl împiedice să-şi vadă de sănătate. E clar că e deţinut politic”, a spus Vadim Tudor.

……………………………………………………………………………………………

În mod normal, Gigi Becali trebuie să primească pe 29 ianuarie un răspuns la cererea formulată de avocaţii săi care solicită eliberarea pentru o intervenţie chirurgicală la coloana vertebrală, avînd în vedere că sănătatea sa e tot mai şubredă, iar în în urmă cu cîteva zile i s-a pus un guler cervical.

VIDEO

Sursa: Romaniatv.net

FANATIK a aflat că reprezentanţii latifundiarului au înaintat o nouă solicitare prin care cer instanţei să ofere un răspuns mai rapid cu privire la posibilitatea ca omul de afaceri să fie eliberat, avînd în vedere că starea sa de sănătate este tot mai precară.  “Domnul Becali are nevoie de o operaţie cît mai urgent, deoarece nu mai este de joacă cu problemele dînsului de sănătate. Dacă nu va fi operat cît mai repede, riscă, Doamne fereşte!, să rămînă paralizat”, a declarat Bogdan Vlad, avocatul lui Becali, pentru FANATIK.

“M-am tratat cu venin de albine”

Gigi a ajuns astăzi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, unde a făcut un apel disperat să fie eliberat. “Cer întreruperea pedepsei pentru că vreau să fac operaţia. Eu nu mai pot să dorm noaptea, mă trezesc de 20 de ori pe noapte. Vreau să fac operaţia asta în America. Vreau o expertiză medico-legală, care să stabilească dacă această afecţiune se vindecă fără operaţie şi dacă se poate face în reţeaua de spitale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a spus Gigi Becali, în faţa instanţei de la Tribunalul Constanţa.

Omul de afaceri le-a mărturisit magistraţilor că a făcut inclusiv tratament cu venin de albine. “Mă jur în faţa sălii şi îmi fac cruce! Am această afecţiune de 20 de ani. Am chemat toţi medicii din lume şi am făcut tratament cu venin de albine. Am chemat un medic din SUA, în urmă cu 10 ani. Mi-au spus toţi medicii că mă pot trezi paralizat. Aveam aparatele la mine mereu, aveam gulerul cervical, dar nu-l purtam să nu mă vadă mama. Cînd îmi era rău, plecam la palat şi chemam medicii”.

Gigi Becali susţine că afecţiunea sa s-a agravat din cauza regimului de detenţie şi i-a acuzat pe cei care i-au respins ieşirea din penitenciar că “funcţionează ca o sectă militară”. “Afecţiunile pe care le am s-au agravat în Penitenciar. Cei care nu mă lasă să ies din închisoare funcţionează ca o sectă militară. Nu ştiu dacă doamna procuror cunoaşte legea. Eu nu execut o pedeapsă în regim deschis, după cum se comportă. Eu execut o pedeapsă în regim de maximă siguranţă. Nu mai suport!”, a precizat Gigi Becali.

Gigi Becali este în prezent încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, însă a înaintat o cerere de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală şi, potrivit medicilor, aceasta poate fi remediată doar chirurgical, iar operaţia nu poate fi efectuată în sistemul penitenciar din România.

 

Tags: