Fotbal intern

Decizia în procesul CSA Steaua-FCSB de 37.000.000 €! Anunţ oficial

Tribunalul Bucureşti trebuie să se pronunţe pe cererea formulată de CSA Steaua împotriva FCSB de a plăti 37.000.000 euro pentru folosirea nelegală a mărcii Steaua Bucureşti
08.03.2018 | 01:00
Decizia in procesul CSA SteauaFCSB de 37000000 E Anunt oficial

UPDATE / Gigi Becali a vorbit despre cele petrecute la Tribunalul Bucureşti miercuri la prânz: “S-a amânat, cred că se va da peste 3 ani o decizie. Decizia de la Tribunal este amânată pentru mai.”

Totuşi, Tribunalul Bucureşti îl contrazice pe Gigi Becali, decizia fiind amânată pentru o perioadă de 2 săptămâni, judecătorii având nevoie de mai mult timp pentru deliberări, deşi ar fi trebuit să se pronunţe miercuri.

Chiar şi aşa, Gigi Becali susţine că cercetările vor continua, deşi magistraţii au rămas în pronunţare:

Se va face o expertiză, iar dacă o să le dea vreun prejudiciu, le va da maxim 20.000 sau 30.000 de euro. Am dus instanţei un tabel cu câţi bani au cesionat ei marca în aştia 3 ani de când o au. În primul an au făcut 12 euro, în al doilea an 10.000 şi în al 3-lea an 8000. Deci ei în 3 ani au 18.012 euro. Ăsta e prejudiciul.

Atâta au produs ei în 3 ani. Expertiza contabilă va decide prejudiciul, nu ce vor ei. Nu costă nici societatea mea, patrimoniul meu, 37 de milioane aşa cum zic ei. Ei trebuie să arate că din cauza mea au pierdut 37 de milioane, că i-am oprit eu.

Voi cât produceţi pe an? Păi atâta cât produceţi, se înmulţeşte cu 3, pentru că legea te lasă să ceri doar pentru ultimii 3 ani şi se stabileşte prejudiciul. Şi se stabileşte treaba că voi aţi pierdut nu ştiu câţi bani din cauza lui Becali.

Nu aşa cum vor cei de la Armată. Trebuie să vină cu probe, să demonstreze. Ei au luat contabilitatea mea, câte venituri am avut eu. Fără să mai pună în calcul şi cheltuielile. Veniturile sunt făcute jucând fotbal, nu vânzând marca.

Fotbalistul nu s-a vândut că a avut marca pe el, pentru că eu pe Stanciu am luat 10 milioane de când avem FCSB. Marca a fost prejudiciată la ce am vândut, marketing. Eu n-am vândut niciodată!

Un an am vândut-o şi am pierdut 10.000 de euro pe lună, atunci când am făcut magazinele. Apoi am desfiinţat-o, nu ţin o activitate care pierde bani. În plus, ei trebuie să demonstreze că puteau să câştige bani. Dar nu aveau cum, pentru că ei nu aveau fotbal atunci. Păi ce să piardă dacă ei nu aveau fotbal. Nu s-a confundat nicio marcă. Prejudiciul este 0 atunci”, a declarat Becali pentru gsp.ro.


Magistraţii Tribunalului Bucureşti dau astăzi decizia în procesul în care Florin Talpan îi solicită lui Gigi Becali suma de 37 milioane de euro pentru că ar fi folosit abuziv marca Steaua timp de 10 ani de zile. 

Pe lângă acesta, CSA Steaua mai are încă unul cu Becali, demarat la finalul anului trecut, prin care cere instanţei să-i recunoască drepturile asupra palmaresului din perioada 1947-2003 şi să interzică grupării lui Gigi să mai facă uz de performanţele din acel interval.

“Vor doar să mă distrugă”

Cu fiecare ocazie când a vorbit despre acest subiect, Gigi Becali l-a acuzat pe Florin Talpan de rea-voinţă: “Vorbeam cu Mihai Stoica şi îi ziceam «Băi MM, tu îţi dai seama în ce ţară trăim?» Eu am luat echipa în 2004, am dus-o în cupele europene, am câştigat campionate şi am făcut coeficient ţării. Am adus zeci de milioane de euro în ţară din cupele europene şi alte zeci de milioane din transferuri.

Şi acum vin unii şi zic «Vrem să-ţi luăm marca şi emblema. De ce ai adus bani ţării, nenorocitule de Becali?». Băi, nenorociţilor, lăsaţi ţara să respire, comuniştilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiţi bani de la bugetul ţării? Ei vor să mă distrugă. Diavolul din ei vrea să mă distrugă. Dar eu o să îi biruiesc pe toţi. Cu cine să discut? Cu Talpan? Nu vrea nimeni să vorbească, doar să distrugă şi să dea bani de la buget. Nu-mi pasă de CSA Steaua. Echipa lui Lăcătuş se va desfiinţa. Nu va promova”, spune Becali.