Sport

Begu și Mitu în finala BRD Bucharest Open! Cele două vor juca ultimul act la dublu

21.07.2018 | 15:37

Begu și Mitu în finala BRD Bucharest Open! Cele două jucătoare au reuşit să câştige semifinala sută la sută românească din proba de dublu. Astfel, perechea formată din Irina Begu şi Andreea Mitu s-a impus în duelul cu Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse, cu scorul de 6-4, 3-6, 10-6 şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei.

Sub privirile a puţini spectatori care au dorit să asiste la meci din tribune, perdantele Cristian şi Ruse au fost cele care au bifat primul break al meciului. Se întâmpla în ghemul patru, dar cele două n-au putut să-şi menţină avantajul fragil. De departe mai experimentate, Begu şi Mitu şi-au revenit destul de repede şi au încheiat primul set după un joc alb.

Actul secund a adus un tenis ciudat. Begu şi Mitu s-au distanţat aproape imediat, au condus cu 3-0, dar de aici totul s-a rupt. Culmea, la acest scor, Gabriela Ruse a început să se certe cu un spectator, a fost cu greu calmată de antrenor, însă incidentul a întors soarta setului. Şase ghemuri la rând au luat Cristian şi Ruse care au câștigat setul.

Begu și Mitu în finala BRD Bucharest Open!

În super tie break, Begu şi Mitu au plecat din nou lansate, au condus cu 5-1, dar au cedat teren. După alte câteva minute însă, cele două au închis meciul la 10-6 şi s-au calificat în finală. În ultimul act vor întâlni perechea câştigătoare din cea de-a doua semifinala, Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) și Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

De remarcat că pentru Irina Begu este a doua finală de dublu consecutivă la turneul bucureștean, după cea de anul trecut. În 2017, Begu a făcut pereche cu Raluca Olaru, cele două reușind chiar să câştige trofeul.

După ce au acces în ultimul act, Irina Begu şi Andreea Mitu şi-au asigurat și un cec în valoare de 6.400 de dolari, dar şi 180 de puncte WTA

7 titluri WTA a câștigat Irina Begu în proba de dublu

 

Tags: