Sporturi

Bela și Marta Karolyi nu au fost inculpați în cazul agresiunilor sexuale

30.06.2018 | 09:47
Bela și Marta Karolyi nu au fost inculpați în cazul agresiunilor sexuale
ADVERTISEMENT

Antrenorii de gimnastică Bela și Marta Karolyi nu sunt inculpați în cazul agresiunilor sexuale comise de fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar. Decizia a fost luată de un mare juriu din Texas, care a stabilit că nu există dovezi care să confirme faptul că cei 2 ar fi știu despre ororile care ar fi avut loc la ferma lor.

Larry Nassar a fost condamnat în luna ianuarie la 175 de ani de închisoare pentru abuzurile sexuale asupra sportivelor. Bela şi Marta Karolyi au declarat în luna aprilie că nu au știut niciodată că fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii le agresa pe sportive în cantonamentul care se desfășura la ferma lor din Huntsville.

ADVERTISEMENT

Cei 2 au fost totuși dați în judecată pentru tăinuire, după ce mai multe sportive au declarat că aceștia au știut despre abuzuri și au preferat să nu spună nimic. Avocata gimnastelor a susținut că Bela și Marta Karolyi au primit semnale în repetate rânduri despre agresiunile sexuale, dar au tăinuit totul.

Un juriu a decis ca Bela și Marta Karolyi să nu fie inculpați

Un mare juriu din Texas a luat decizia ca Bela și Marta Karolyi să nu fie inculpați în cazul agresiunilor sexuale comise de Larry Nassar. Procuratura din Walker County a anunțat că, în urma cercetărilor, nu au fost găsite dovezi care să îi incrimineze pe cei 2 antrenori.

ADVERTISEMENT