Ianis Hagi versus Răzvan Marin. Belgia şi Olanda sunt în discuţii pentru înfiinţarea unei super ligi până în 2021

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
23/10/2019, 15:55
Ianis Hagi versus Răzvan Marin. Belgia şi Olanda sunt în discuţii pentru înfiinţarea unei super ligi până în 2021 GALERIE FOTO
Ianis Hagi versus Răzvan Marin. Belgia şi Olanda sunt în discuţii pentru înfiinţarea unei super ligi până în 2021

Ianis Hagi versus Răzvan Marin în campionat. Nu e vorba despre o presupunere dacă ultimul ar fi rămas la Standard Liege și astfel întâlnirea ar fi fost posibilă într-un Standard – Genk în Jupiler League, prima divizie a fotbalului belgian.

Belgia și Olanda, ligă comună din 2021

Nu, întâlnirea ar putea avea loc într-un alt context, cu cei doi români la actualele lor echipe, Genk și respectiv Ajax. Și aceasta deoarece șefii fotbalului din cele două țări pun la cale un proiect grandios, care înseamnă, nici mai mult, nici mai puțin, decât crearea unei ligi comune, cu 18 echipe, foarte probabil câte nouă echipe din fiecare parte.

Și nu e vorba de un proiect pentru viitorul îndepărtat, ci pentru unul extrem de apropiat, pentru că ar putea prinde viață fie în 2020, adică din sezonul următor fie un an mai târziu! Se dorește în acest fel crearea unei ligi foarte puternice, pentru a rivaliza cu cele cinci campionate de top ale Europei: Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1 și Serie A.

Răzvan Marin are mari probleme la Ajax să prindă echipa

Care ar fi echipele ce pot juca în această competiție

Decizia e gîndită ca urmare a faptului că au fost constatate creșteri importante în ultima perioadă a bugetelor unor cluburi din cele două țări vecine, care au permis și aducerea unor jucători valoroși, ceea ce conferă clar premisele unui salt valoric, acesta urmând a fi și mai spectaculos în cazul constituirii acestei ligi.

Club Brugge ar fi una dintre participante

Făcând un scurt exercițiu de imaginație, nu ar putea lipsi din această ligă Ajax, PSV Eindhoven, Feyenoord, AZ Alkmaar, Vitesse Arnhem, posibil Twente Enschede, Heerenveen, Groningen și FC Utrecht din Olanda, respectiv Club Brugge, Anderlecht, Standard Liege, Genk, Gent, Antwerpen, posibil Charleroi, Zulte Waregem și Saint Trond din Belgia, la ultimele cluburi putând apărea modificări, în funcție de rankingul ocupat.

Închide ×