Simona Halep

Belinda Bencic, exasperată în setul 3 al jocului cu Halep: „Nu mai pot, 10 mii de oameni sunt împotriva mea”

10.05.2019 | 19:16
Belinda Bencic exasperata in setul 3 al jocului cu Halep Nu mai pot 10 mii de oameni sunt impotriva mea

Belinda Bencic a fost de-a dreptul exasperată în setul 3 al jocului cu Simona Halep. Elvețianca a discutat în contradictoriu cu tatăl ei, acesta fiind și cel care o antrenează. Bencic a acuzat faptul că nu primește niciun sfat care să-i lumineze jocul și nici energie din partea părintelui, în condițiile în care toată lumea era de partea româncei. „Zece mii de oameni sunt împotriva mea”, i-a transmis Bencic tehnicianului său.

Belinda Bencic, exasperată în setul 3 al jocului cu Halep

„Zece mii de oameni sunt împotriva mea. Sunt aici luptând pentru viață și tu stai acolo de parcă eu nu știu…nu poți să îmi dai niște energie? Nu pot să fac asta, nu am cum să o fac. Tu ești singura persoană pe care o am aici lângă mine”, i-a spus Bencic tatălui ei în timpul unei pauze de joc. Time out-ul a fost însă unul mult prea scurt și elvețianca nu a avut timp să își mai revină. Nici răspunsul antrenorului nu a fost pe placul jucătoarei.

„Ok, ok, acum te rog să te calmezi, da?” e tot ce a auzit de la antrenorul ei Belinda Bencic. Elvețianca a continuat pe aceeași linie. „Nu, pur și simplu stai acolo degeaba”. „Vreau doar să încerci să te calmezi, e vorba doar de un singur break” i-a mai zis tatăl jucătoarei învinsă fără drept de apel de Simona Halep în semifinalele competiției din capitala Spaniei. A fost prea puțin pentru Bencic. „Nu pot, am nevoie de energie”, a continuat aceasta.

Dialog în contradictoriu cu tatăl-antrenor

„Atunci calmează-te, calmează-te acum și energia o să vină. Și nu te concentra pe nimic altceva, ai înțeles? Ok Este vorba doar de un break. Joci foarte bine”, a încheiat tatăl lui Bencic, însă jucătoarea nu a înțeles sfatul. S-a terminat rău de tot pentru elvețiancă în setul 3 care a cedat actul decisiv la zero și nu a reușit deloc să îi amenințe supremația Simonei Halep, în ciuda faptului că a luat actul secund al partidei.

Fostul lider mondial din WTA va juca în ultimul act la Caja Magica sâmbătă, pe 11 mai, de la ora 19.30, ora României. Adversara ei din această fază a competiţiei va fi desemnată azi, în jurul orei 21, atunci când va avea loc cea de-a doua semifinală, cea dintre Sloane Sephens, finalista de la Roland Garros de anul trecut, şi Kiki Bertens, finalista de anul trecut de la Mutua Madrid Open.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Simona Halep în clasamentul WTA