Facebook

Benzina este mai scumpă ca în 2008, când barilul de petrol costa de trei mai mult

Paradoxul benzinei. Astăzi, benzina este mai scumpă ca în 2008, când petrolul costa de trei ori mai mult. Pornind de la această constatare, tendinţa ieftinirii carburanţilor este accentuata în...
08.08.2015 | 15:36
Benzina este mai scumpa ca in 2008 cand barilul de petrol costa de trei mai mult

Paradoxul benzinei. Astăzi, benzina este mai scumpă ca în 2008, când petrolul costa de trei ori mai mult. Pornind de la această constatare, tendinţa ieftinirii carburanţilor este accentuata în ultimele zilei – barilul a scăzut sub 50 de dolari barilul, fără ca aceasta să se regăsească şi în ritmul ieftinirilor de la pompă.

În iulie, preţul barilului de petrol a scăzut cu aproape 7%, iar începutul lunii august a adus noi ieftiniri. Acum, barilul de petrol a ajuns la mai puţin de 50 de dolari barilul, iar analiştii se aşteaptă ca preţurile să mai scadă.

„Şi într-o piaţa bine alimentată cu petrol cei aproape 500.000 de barili pe care îi va oferi Iranul, odată ce sancţiunile ar fi retrase, ar duce cotaţiile şi mai jos. Undeva la 40-45 de dolari pe baril”, spune Claudiu Cazacu, analist financiar.

FOTO. Scenariu înfiorător! NASA a confirmat. Un asteroid cu diametru de 4 kilometri VA LOVI Pămânul în septembrie 

Cu toate acestea, preţurile de la pompă nu au prea scăzut. Litrul de benzină a coborât, în medie, cu 3,5% luna trecută. Al motorinei – doar cu 1,8%.

Cel mai mare vânzător de carburanţi din România a ieftinit în ultimele două săptămâni litrul de benzină şi motorină cu 35, respectiv 22 de bani.

În continuare însă, în România, preţurile la pompă sunt printre cele mai mari din regiune. Nici şoferii din ţările din jur nu sunt prea fericiţi.

Ultima oră! LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

În Ungaria, de exemplu, benzina s-a ieftinit cu 1,3%, iar motorina, cu 4%. În această ţară, peste jumătate, circa 53% din preţul carburanţilor, este format din TVA şi accize, stabilite de guvern. Din restul, firmele producătoare acoperă costurile de producţie, distribuţie şi marketing.

La benzinăriile din Bulgaria, preţurile au coborât în ultima lună doar la motorină şi doar cu 1%. În Polonia, şoferii care au alimentat cu benzină au plătit mai mult, în vreme ce motorina s-a ieftinit cu 2 procente în iulie.

IMAGINI BOMBĂ CU ELENA UDREA LA PLAJĂ! FOTOGRAFIILE SÎNT VIRALE PE INTERNET! COSTUMUL DE BAIE LASĂ LA VEDERE TOT!

Şoferii români plătesc, totuşi, mai mult pentru benzină decât cei din Polonia, ţările baltice, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg şi Cehia. Iar motorina e mai ieftină până şi în state cu un cu totul alt nivel de trai, precum Germania sau Franţa.

„În Europa şi nu numai, există o importantă componentă fiscală în preţul carburanţilor, benzină şi motorină. Noi avem cam 55% poate chiar 60%, acum, reprezentat de diverse taxe reprezentând acciza”, explică Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct într-o firmă de brokeraj.

ATENŢIE ROM NI! Avertisment de ultimă oră din partea autorităţilor! ÎNŞELĂCIUNEA ASTA face prăpăd pe internet!  NU DESCHIDEŢI MAILUL care VĂ FURĂ banii din conturi!

În plus, terenul pierdut de leu în faţa dolarului american a anulat din impactul scăderii preţului barilului de petrol. Iar analiştii se aşteaptă ca dolarul să ajungă euro din urmă, cât de curând.

„Am putea să mai avem şapte până la 10 procente de depreciere a leului faţă de dolar. Pe barilul de petrol, la limită, am putea vedea chiar scăderi mai puternice, ceea ce înseamnă că scăderi de câteva procente a preţului carburanţilor am mai putea vedea până la finalul anului”, spune Claudiu Cazacu, analist financiar.

În prezent, preţul litrului de benzină pleacă de la 5 lei şi 30 de bani, iar cel de motorină de la 5 lei şi 10 bani.

Sursă: www.digi24.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FACEBOOK