Performanţă răsunătoare! Bernadette Szocs, cea mai bună jucătoare din Europa după victoria în turneul Top 16

Eduard Popa   
in Sporturi
04/02/2018, 21:22
Performanţă răsunătoare! Bernadette Szocs, cea mai bună jucătoare din Europa după victoria în turneul Top 16

Szocs, numărul 40 mondial, s-a impus în faţa lui Li Jie, campioana en-titre şi cea mai bine clasată jucătoare europeană în ierarhia mondială. Bernie s-a impus în 5 seturi, scor 12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7. Jucătoarea de origine asiatică a fost singura care a reuşit să îi ia un set lui Szocs în cadrul turneului. Românca originară din Târgu Mureş a celebrat victoria în picioare, pe masa de tenis. VEZI VIDEO MAI JOS

”Nu-mi vine să cred că sunt campioană, cea mai bună din primele 16 jucătoare ale Europei. Li Jie a fost campioană anul trecut, dar acum e rândul meu. Ştiam că joc bine în faţa adversarelor care se apără. Am ştiut ce trebuie să fac acum. Sunt fericită că am avut rezultate bune în ultimele şase luni, sper că voi continua în acest ritm şi voi obţine o medalie şi la Mondiale”, a spus Szocs după ce a câştigat turneul.

România, aur şi bronz la Europe Top 16 Cup

Europe Top 16 Cup este un turneu de prestigiu la nivel continental care adună cele mai bune 15 jucătoare ale continentului, plus o reprezentantă a gazdelor. La ediţia din acest an, România a avut trei jucătoare pe tablou. Pe lângă Szocs, la turneu au mai participat Elizabeta Samara şi Daniela Dodean Monteiro.

Dacă Dodean a fost eliminată în primul tur de finalista Liu Jia, Elizabeta Samara a reuşit să urce pe ultima treaptă a podiumului după ce s-a impus în finala mică în faţa Matildei Ekholm, 11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8. Bernie devine acum a patra sportivă din România care obţine victoria la Europe Top 16 Cup, după performanţele reuşite Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995). 

Ştirea MOMENTULUI

Scandal la FC Voluntari! Opriţa şi staff-ul au plecat de la club

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.