Sporturi

Bianca Andreescu a declanșat sărbătoarea la Vaideeni după US Open. Oamenii din localitatea de origine a campioanei au ieșit în stradă

09.09.2019 | 23:44
Bianca Andreescu a declansat sarbatoarea la Vaideeni dupa US Open Oamenii din localitatea de origine a campioanei au iesit in strada

Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial, a stârnit un val de reacții în întreaga lume după succesul de la US Open 2019. De la mari sportivi, jurnaliști și până la premierul Canadei, cu toții au apreciat succesul tinerei de 19 ani. Noaptea magică a Biancăi a avut ecouri și la Vaideeni, județul Vâlcea, localitatea de origine a campioanei.

Bianca Andreescu a declanșat sărbătoarea la Vaideeni după US Open

În ciuda faptului că finala Bianca Andreescu – Serena Williams s-a încheiat mult după miezul nopții de sâmbătă spre duminică, rudele Biancăi, alături de localnicii din Vaideeni, au urmărit-o cu sufletul la gură. Imediat după punctul victoriei reușit de jucătoarea cu origini române, lumea a ieșit în stradă.

”Cred că nu a existat casă aseară și aici în centru, unde vaideenenii să nu urmărească meciul de tenis al Biancăi. Nu a contat vârstă, nu a contat dacă oamenii știu acest sport, e Bianca noastră, spuneau. Tineri și bătrâni i-au ținut pumnii Biancăi. Ce a fost după victorie, nu mai spun. Este copilul nostru de suflet, comuna are un nou idol”, a spus primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă, pentru Râmnicu Vâlcea Week.

Bunicii Biancăi, nedezlipiți de TV la finală

Printre cei mai mari fani ai Biancăi Andreescu se numără bunicii acesteia din Vaideeni. Sâmbătă noapte, în finala US Open, aceștia au retrăit emoțiile din primăvară de la Indian Wells, acolo unde Bianca a câștigat primul trofeu important din carieră: ”Peste tot unde se vorbește de nepoata lor, ascultă și au lacrimi. Sunt fericiți că acolo, departe de casă, nepoata lor îi reprezintă cu demnitate, cinste, chiar dacă joacă pentru țara ei de adopție”, a adăugat primarul.

Bianca Andreescu, așteptată în România în această toamnă
Bianca Andreescu, așteptată în România în această toamnă. Sursa foto: hepta.ro

Bianca Andreescu, așteptată în România în această toamnă

Unchiul Biancăi, profesorul Cătălin Sâiulescu, a fost încrezător că Andreescu o va învinge pe Serena. Acesta e sigur că marea campioană a Canadei va veni în vizită în România: ”Bianca este o minune de copil. Sigur va veni în toamna asta aici. Mereu vine după o victorie. Anul ăsta ne-am revăzut la Cluj. Este neschimbată. Este un om minunat. Este acel copil frumos pe care îl cunosc de când făcea sport la Pitești. Acolo, antrenorul de tenis i-a spus că are har, că are talent şi că va avea o carieră, dacă va face sacrificii şi se va depăși pe ea”, spune Sâiulescu pentru sursa citată.

  • Bianca Andreescu a învins-o pe Serena Williams în finala US Open, scor 6-3, 7-6