Sporturi

Bianca Andreescu, ascensiune impresionantă în clasamentul WTA! Ea va evolua şi la Indian Wells, graţie unui wild card

02.03.2019 | 14:15
Bianca Andreescu ascensiune impresionanta in clasamentul WTA Ea va evolua si la Indian Wells gratie unui wild card

Bianca Andreescu urcă din nou în clasamentul WTA. Bianca Andreescu traversează o perioadă foarte bună în circuitul feminin de tenis şi impresionează la fiecare turneu la care evoluează. De curând, jucătoarea de tenis din Canada cu origini româneşti a disputat semifinala la competiţia din Acapulco, la Mexic.

Din păcate, ea a fost învinsă în semifinalele competiţiei de către jucătoarea din Statele Unite ale Americii, Sofia Kenin, locul 35 WTA, după două ore şi 15 minute de joc, scor 6-4, 3-6, 7-5. Pentru această performanţă, Bianca Andreescu a primit la Acapulco 11.300 de dolari şi 110 puncte WTA.

Bianca Andreescu reuşeşte o nouă ascensiune impresionantă în circuitul feminin de tenis

La turneul de la Acapulco, Bianca Andreescu a trecut de Teichmann, Buzărnescu şi Zheng. Totuşi, ea are parte de un sezon incredibil până în prezent. Bianca  a disputat nu mai puţin de 21 de meciuri în acest an şi a suferit doar trei înfrângeri (toate în decisiv, contra unor jucătoare foarte periculoase – Sevastova, Goerges şi Kenin).

Pentru că a disputat semifinala de la Acapulco, Bianca va urca 11 poziţii în clasamentul WTA. Aşadar, de luni ea va fi pe locul 60 în lume, cea mai bună clasare din carieră. În clasamentul Race to Shenzhen, Bianca Andreescu este momentan pe locul 15 WTA, fiind destul de aproape de un loc eligibil pentru Turneul Campioanelor 2019.

Bianca Andreescu pe terenul de tenis la Acapulco

Bianca Andreescu va evolua şi la Indian Wells, graţie unui wild card

Chiar dacă a fost învinsă la turneul de la Acapulco, Bianca Andreescu a primit totuşi o veste bună sâmbătă. Jucătoarea din Canada a fost anunţată de organizatorii turneului de la Indian Wells că a primit un wild card pentru tabloul principal.

Alături de Bianca Andreescu, alte cinci jucătoare au primit wild card. Este vorba despre Amanda Anisimova, Taylor Townsend, Saschia Vickery, Jennifer Brady şi Jessica Pegula. Campioana en-titre este Naomi Osaka. Turneul de la Indian Wells se desfăşoară în perioada 6-17 martie.