News

Bilanțul după cutremurul de 6,1 grade din Japonia! S-a simțit și în Rusia

12.04.2019 | 14:57
Bilantul dupa cutremurul de 61 grade din Japonia Sa simtit si in Rusia

Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, a avut loc, joi, coasta Japoniei. Seismul a lovit estul Honshu, cea mai mare insulă a țării, conform Serviciului Geologic al Statelor Unite. Nu au existat rapoarte imediate despre victime ori pagubele cauzate de cutremur.

Bilanțul după cutremurul de 6,1 grade pe scara Richter din Japonia

Seismul s-a produs la ora locală 8:20, la 108 mile în estul orașului Hachinohe. Potrivit dailymail.co.uk, ultimele informații anunță că aproximativ nouă persoane au alarmat autoritățile din cauza fricii care i-a cuprins. Insula Honshu, cunoscută pentru vulcanul său activ, Muntele Fuji, are o populație de 104 milioane de locuitori și este predispusă la cutremure.

În anul 2011, un alt cutremur, cu o magnitudine de 9,1 grade pe scara Richter a lovit regiunea Tōhoku, care a ucis aproape 16.000 de persoane, mai ales prin înec, după ce a generat un tsunami care a măsurat până la o înălțime de 133 de picioare.

Bilanțul după cutremurul de 6,1 grade din Japonia! S-a simțit și în Rusia
S-a simțit și în Rusia

Specialiștii anunță că Japonia va fi lovită de pagube și tsunami în decursul următoarelor trei decenii

De altfel, a fost și unul dintre cele mai mari cutremure înregistrate în ultimii 100 de ani și a cauzat o agitație care a durat șase minute. De asemenea, a distrus centrala nucleară de la Fukushima, iar unul dintre reactoare s-a topit și a înlăturat tot ce era în jur. Întâmplarea nefastă a venit după ce specialiștii au avertizat că Japonia ar putea fi lovită de mișcări ale plăcii tectonice care provoacă pagube și tsunami în decursul următoarelor trei decenii.

Bilanțul după cutremurul de 6,1 grade din Japonia! S-a simțit și în Rusia
Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, a lovit, joi, coasta Japoniei

Mai mult, un grup de analiști guvernamentali a declarat că riscul unui cutremur cu o magnitudine de 7 și 7,5, ce lovește țărmul japonez, în largul coastei de est a țării, în următorii 30 de ani este de până la 90%. Vă reamintim că Japonia a fost lovită de un cutremur puternic și în septembrie 2018, în Hokkaido, ce a ucis zeci de oameni. Clădirile au fost distruse, iar 1,6 milioane de gospodării au rămas distruse.