Premier League

Blestemul golurilor lui Aaron Ramsey. Ce staruri au murit după golul cu Tottenham

05.03.2019 | 12:59
Aaron Ramsey a marcat cu Tottenham, în weekendul trecut și două vedete au decedat la scurt timp
ADVERTISEMENT

Continuă blestemul golurilor lui Aaron Ramsey. Galezul a marcat pentru Arsenal în egalul cu Tottenham, din weekendul trecut și la doar 24 de ore au murit două celebrități ale showbizz-ului: solistul trupei The Prodigy, Keith Flint și îndrăgitul actor Luke Perry, cunoscut în România din serialul Beverly Hills, în rolul șarmantului Dylan.

Blestemul golurilor marcate de Aaron Ramsey. Ce staruri au murit după golul cu Tottenham

Totuși, nu toate golurile înscrise de Aaron Ramsey au semănat la scurt timp moartea unei celebrități. Pentru că în cariera sa mijlocașul galez, care din vară va juca la Juventus, el a marcat nu mai puțin de 65 de goluri, însă tragediile au avut loc după numai 21 dintre aceste reușite. Este mai degrabă un gen de superstiție, adusă la lumină pentru prima dată, în presa din Marea Britanie, în 2013, adică la patru ani de la primul gol urmat de decesul unei personalități.

ADVERTISEMENT

2013 a fost primul an în care după reușitele galezului de la Arsenal murea cineva cunoscut, lucru care s-a mai petrecut apoi și în 2017. Paractic, acești doi ani au corespuns groaznicei comparații. Pentru că de fiecare dată când a marcat în acești ani invariabil a urmat un anunț trist. Luând însă în calcul se poate observa cu ușurință faptul că numărul meciurilor în care Ramsey a înscris și nu s-a întâmplat nimic rău este mult mai mare, 44, adică mai mai mult decât dublu.

Aaron Ramsey a înscris cu Tottenham și au murit Keith Flint și Luke Perry
Aaron Ramsey a înscris cu Tottenham și au murit Keith Flint și Luke Perry

Ramsey nu a comentat niciodată această stranie conexiune

Jucătorul a refuzat să comenteze vreodată această asociere, deși presa i-a pus întrebarea incomodă și neplăcută în mai multe rânduri. Galezul nu a dezvăluit niciodată ce simte după ce înscrie un gol, dacă îi este teamă că va auzi curînd despre un alt deces important. O tăcere care fie e datorată faptului că jucătorul nu ia în seamă superstiția creată, fie că se simte foarte inconfortabil și la simplul gând dacă va mai muri sau nu cineva după ce el înscrie.

ADVERTISEMENT

Dar nici nu îl impiedică să joace în continuare la capacitate maximă, iar de fiecare dată când poate apărea la finalizare o face fără să ezite, așa cum a făcut-o și în weekend, în derbyul londonez. Acum, după anii petrecuți la Arsenal e rândul fanilor de la Juventus să aprecieze calitățile mijlocașului galez, un adevărat motor în zona lui de acțiune, dar și să constate ce se poate întâmpla în lume după ce acesta marchează.

Golurile blestemate ale lui Ramsey

De Nigris  – noiembrie 2009

Osama Bin Laden – mai 2011

Steve Jobs y Muammar Al-Gaddafi – octombrie 2011

Whitney Houston – februarie 2012

Chavela Vargas – august 2012

Bebo Valdés  = martie 2013

Jorge Rafael Videla – mai 2013

Ken Norton – noiembrie 2013

Paul Walker – noiembrie 2013

‘Huracán’ Carter – aprilie 2014

El ilustrador HG Giger – mai 2014

Robin Williams – august 2014

David Bowie – ianuarie 2016

Alan Rickman – ianuarie 2016

Nancy Reagan – martie 2016

Nicky Hayden – mai 2017

Roger Moore – mai 2017

Gregg Allman – mai 2017

Manuel Noriega – mai 2017

Keith Flint – martie 2019

Luke Perry – martie 2019

Tags: