Fotbal intern

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

21.08.2018 | 09:09
Bogdan Planic nu vrea sa plece de la FCSB Ma concentrez 100 pe dubla cu Rapid Viena

Cu toate că cei de la Eintracht Frankfurt, fundaşul central al FCSB, Bogdan Planic, a afirmat răspicat că nu vrea să plece de la echipa din Capitală. Mai mult, fotbalistul sârb s-a arătat extrem de conectat la ceea ce trebuie să facem în sezonul care urmează.

În ciuda interesului arătat de Eintracht, Bogdan Planic a spus că priorităţile sale sunt altele:  “Nu mă gândesc la nicio ofertă, eu sunt la Steaua și avem în față meciuri dificile. Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena, vreau să iau anul acesta titlul cu Steaua și să joc în Europa League. Altceva nu mă interesează în acest moment”, a spus Planic, la un post de televiziune.

Forma sa extrem de bună, dar şi penuria de fundaşi centrali din lotul celor de la FCSB au făcut din Bogdan Planic o prezenţă constantă în primul 11 al echipei. El a jucat în toate meciurile de până acum ale echipei, cu excepţia duelului de duminică, jucat împotriva celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe şi câştigat de trupa lui Nicolae Dică cu 2-0. Asta pentru că antrenorul s-a gândit să îşi menajeze fundaşul central, înaintea dublei din playoff-ul Europa League, în compania celor de la Rapid Viena. “Va fi un meci greu, cu siguranță, dar sperăm să ajungem în grupe, acesta e obiectivul nostru. Victoria cu Hajduk ne-a dat mult moral și încredere, sperăm să o ținem pe aceeași linie”, a spus sârbul cu privire la partida contra austriecilor.

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB, în ciuda ofertei lui Eintracht Frankfurt

Fundaşul central sârb nu ia în calcul o mutare de la Bucureşti. Asta în ciuda faptului că a fost curtat de formaţia germană Eintracht Frankfurt. Mai mult, nemţii ar fi dispuşi să achite clauza de 10 milioane de euro pe care sârbul în vârstă de 26 de ani o are trecută în contractul cu FCSB. Acest potenţial transfer a creat însă divergenţe între patronul Gigi Becali şi antrenorul Nicolae Dică.

“Orice jucător de la Steaua e de vânzare. Să vină să dea banii. Are clauză, dacă ei vor să o plătească, e bine pentru mine. Acum două luni am vorbit de Planic, acum nu a mai existat nicio discuţie. Ştiţi că orice jucător e de vânzare”, a spus Gigi Becali, cu privire la o potenţială trecere a lui Planic în Bundesliga. Dar un eventual transfer al sârbului l-ar pune într-o postură ingrată pe Nicolae Dică. De altfel, tehnicianul FCSB a afirmat că “Eu cred că Planic nu va pleca, indiferent de ce bani vor plăti pe el. Noi avem doi fundaşi centrali şi vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă am rămâne cu unul? Asta ne-ar mai trebui!”

Bogdan Planic a ajuns la FCSB în luna august a anului 2017 şi a semnat un contract valabil până în vara anului 2021 cu vicecampioana României. Gigi Becali l-a cumpărat pe sârbul în vârstă de 26 de ani de la Vojvodina Novi Sad cu 300.000 de euro, iar site-urile de specialitate l-au cotat cu 1,7 milioane de euro. Bogdan Planic a devenit un om de bază în primul 11 al echipei antrenate de Nicolae Dică, iar în sezonul precedent a jucat în 35 de meciuri, a înscris un gol şi a oferit o pasă decisivă.