Fotbal intern

Bokila şi Contra au făcut pace: “Poate vom mai lucra împreună”

UPDATE / La finalul meciului CFR Cluj-Dinamo 1-0, Cosmin Contra s-a întâlnit la mijlocul terenului cu Jeremy Bokila. Cei doi au îngropat securea razboiului după ce atacantul a refuzat să vină...
11.08.2017 | 11:35
Bokila si Contra au facut pace Poate vom mai lucra impreuna

UPDATE / La finalul meciului CFR Cluj-Dinamo 1-0, Cosmin Contra s-a întâlnit la mijlocul terenului cu Jeremy Bokila. Cei doi au îngropat securea razboiului după ce atacantul a refuzat să vină la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Bokila s-a îndreptat către Contra, cei doi şi-au dat mâna şi s-au îmbrăţişat.

După terminarea meciului, Jeremy Bokila a vorbit despre întâlnirea cu antrenorul lui Dinamo. “Întâlnirea cu Contra a fost bună. Ne-am felicitat pentru că îl respect mult. A fost frumos să joc împotriva lui. Nu a fost un război între noi. A fost el supărat. Poate vom mai lucra vreodată împreună, nu se ştie”, a declarat Jeremy Bokila la finalul partidei din Gruia.

Jeremy Bokila a fosgt, în această vară, protagonistul unei întregi tevaturi pe seama transferului său în Liga 1. Fotbalistul congolez era ca şi transferat la Dinamo, vorbise deja cu Cosmin Contra, însă a ales CFR Cluj! Au urmat nervii lui Contra, care a spus că Bokila nu mai există pentru el, şi apoi statutul de rezervă la CFR în acest debut de campionat. Bokila a ales să facă lumină în acest caz.

“Înţelegea mea cu Dinamo… Am vorbit cu Cosmin Contra, pentru că el m-a dorit şi din păcate i-am spus “OK, voi veni”, pentru că aveam încredere în Cosmin şi îl ştiam de la Petrolul, din China şi tot timpul m-am simţit bine cu el, dar problema a fost la Dinamo. Am vorbit doar cu Cosmin. N-am vorbit cu preşedintele, cu directorul tehnic, dar greşeala mea a fost că i-am spus lui Cosmin că voi merge. În rest, n-am vorbit cu nimeni din club. Ştiu că a fost supărat. L-am văzut în Slovenia, am vorbit rapid. Înţeleg că dacă fac o promisiune trebuie să o respect, dar în momentul acela mi-am rupt promisiunea. Nu înseamnă că regret că sunt aici, dar mi-am rupt promisiunea şi înţeleg de ce e nervos”, a spus Bokila pentru prosport.ro.

Bokila CFR. “Am pierdut bucuria de a juca fotbal!”

Bokila a explicat şi că a ales să meargă la CFR Cluj şi pentru că aici are şanse mai mari să se bată la titlu decât ar fi avut în “Ştefan cel Mare”. Africanul spune că s-a simţit dorit la echipa din Ardeal şi acesta a fost un argument în plus pentru a se transfera la echipa antrenată de Dan Petrescu.

“Aici am vorbit cu toată lumea. Antrenorul m-a sunat, preşedintele m-a sunat, directorul sportiv m-a sunat… Am vorbit cu toţi şi mi-au transmis o atitudine pozitivă. În opinia mea, când vorbeşti cu multă lume care te doreşte înseamnă că e cel mai bine să mergi acolo. Cred că am şanse mai mari să câştig campionatul cu CFR, decât cu Dinamo”, au fost vorbele lui Bokila.

Bokila a dezvăluit că, la un moment dat, îşi pierduse bucuria de a juca fotbal în momentul în care evolua în Rusia, la Terek Groznâi, a trecut prin momente delicate. Atacantul a marturisit că îşi pierduse bucuria de a juca fotbal, mai ales că o făcea numai pentru bani la formaţia din Cecenia.

“Toată lumea joacă pentru bani, pentru că ai familie şi e normal. Am ales însă România pentru că vreau să joc din nou să mă bucur de fotbal din nou. După Petrolul am fost în Rusia, am fost acolo, am fost dincolo, dar am pierdut bucuria de a juca fotbal. A fost vorba doar despre bani, bani, bani… Acum i-am spus familiei mele că mă întorc în România pentru că vreau să simt bucurie, să simt din nou ce este fotbalul”, a încheiat Bokila.

Tags: