Sport

Bombă! Conspiraţie cu RCS? Liga1 nu se mai vede la Dolce

Site-ul reportervirtual.ro anunţă un seism de proporţii la Dolce Sport... Potrivit unor surse credibile din redacţia televiziunii de sport, angajaţii trustului sînt în mare derută. Motivul?...
31.07.2014 | 14:44

Site-ul reportervirtual.ro anunţă un seism de proporţii la Dolce Sport… Potrivit unor surse credibile din redacţia televiziunii de sport, angajaţii trustului sînt în mare derută. Motivul? Conform contractului negociat cu reprezentanţii posturilor LookTV şi Look Plus, începînd din 01.08.2014, pe lîngă furnizarea în grilele de programe aparţinînd Romtelecom şi NextGen al celor două posturi tv, care prezintă în direct şi în exclusivitate toate meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii în următorii cinci ani, canalele Dolce Sport au dreptul de a difuza cîte 3 meciuri pe etapă în paralel cu deţinătorul drepturilor. Astfel, angajaţii Dolce Sport erau foarte fericiţi pînă azi că-şi păstrează locurile de muncă şi salariile în ciuda faptului că Dolce Sport nu a mai cumpărat aceste drepturi direct de la LPF, anunţăreportervirtual.ro.

Ghiman, directorul Romtelecom, s-a ascuns în Grecia!

Angajaţii ştiu că, în data de 15 iulie 2014, Consiliul Director al Romtelecom a ratificat contractul în acest sens cu englezii de la Intel Sky Broadcasting (ISB), care deţin posturile Look TV şi Look Plus în România, iar semnarea contractului ca formalitate a rămas în sarcina directorului Ovidiu Ghiman. Numai că, surpriză!! Ghiman a plecat imediat în concediu, în Grecia, fără a semna contractele!!! Se pare că domnul Ghiman e la odihnă pînă la sfîrşitul lunii august. Coincidenţă sau nu, subordonatul direct al acestuia, directorul Dolce Sport, Vlad Enăchescu – următorul ca drept de semnătură -, a plecat şi el în concediu, şi tot în Grecia, lăsînd televiziunea fără şef şi fără contractul pentru fotbal. Nesemnarea contractului cu posturile Look Plus şi Look TV va obliga proprietarul acestora, ISB, să oprească de urgenţă furnizarea programelor către Romtelecom şi NextGen, iar abonaţii acestora vor avea o uriaşă surpriză în acest week-end, nemaiavînd acces la meciurile din Liga 1 (de exemplu Steaua – Univ. Craiova, culmea, partidă fără spectatori!), anunţă reportervirtual.ro. De altfel, Romtelecom a făcut acum cîteva minute anunţul oficial care sună aşa: „Pînă în acest moment, Romtelecom şi deţinătorii canalelor Look TV şi Transilvania Live (Look Plus) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea acestor programe. Sperăm să încheiem negocierile în avantajul dumneavoastră şi astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele două canale menţionate”.

Romtelecom şi NextGen au majorat deja preţul abonamentelor, promiţînd fotbal celor 1,4 milioane de abonaţi!

Asta în condiţiile în care Romtelecom şi NextGen au majorat deja preţurile abonamentelor la pachetele tv şi au comunicat în piaţă achiziţia posturilor tv, Look TV şi Look Plus, care prezintă exclusiv competiţiile fotbalistice din Liga 1. Romtelecom şi NextGen au în total 1,4 milioane de abonaţi, care nu vor mai avea acces la fotbalul românesc! Ceea ce pentru angajaţii Dolce Sport poate părea o gravă neglijenţă de serviciu din partea şefilor, iar pentru abonaţii reţelelor Romtelecom şi NextGen o neplăcere majoră, pentru sursele reportervirtual.ro pare mai degrabă o conspiraţie!

Directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, pe vremuri crescut ca directoraş al RCS/RDS!

Ovidiu Ghiman

„În ultimele două săptămîni au apărut mai multe ştiri conform cărora RCS/RDS a început negocierile cu englezii de la ISB, proprietarii Look TV şi Look Plus, pentru a avea aceste posturi în grilă, precum şi, asemenea Romtelecom, pentru a achiziţiona un număr de meciuri din Liga 1 transmise pe Digi Sport. Bineînţeles, RCS/RDS a avut grijă să transpire aceste informaţii, aparent liniştitoare, pentru proprii abonaţi. Numai că nu s-a ajuns la nici o înţelegere cu englezii în termenii dictaţi de RCS/RDS, aşa că abonaţii s-au reorientat şi pleacă la alte reţele, cu miile, în fiecare zi! Pînă aici, nimic suspect! Suspiciunile încep a prinde contur în momentul în care aflăm că directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, a fost crescut ca directoraş al RCS/RDS, iar de cînd domnul Ghiman ocupă funcţia de director la cel mai mare concurent al lui Zoltan Teszari (proprietarul RCS/RDS), colaborarea şi afacerile comune ale celor două companii au căpătat amploare. În acest sens, cele două companii au făcut alianţă – să nu zicem cartel! – atît pentru cumpărarea drepturilor de fotbal românesc în ultimele sezoane, cît şi pentru fotbalul din Italia şi Franţa, Liga Campionilor, precum şi pentru alte sporturi. Dacă facem analiza conţinutului şi a sumelor plătite, de fiecare dată, ce ghinion!, RCS/RDS a ieşit mult mai bine din combinaţii, ceea ce nu-i de mirare, doar acolo proprietar sînt Teszari şi ai lui, nu statul român şi Deutsche Telekom. PRIETENUL GHIMAN ŞTIE DE CE?”, informează reportervirtual.ro.

Director RCS/RDS: „Stai liniştit că nu semnează Dolce…”

Zilele trecute, o discuţie pe o terasă din Bucureşti, care stă la baza acestor dezvăluiri, între un mare director de la RCS/RDS şi un prieten din aceeaşi breaslă. La întrebarea celuilalt „Măi, voi cînd luaţi drepturile? (drepturile de fotbal din Liga 1)”, directorul RCS/RDS îi răspunde: „Mai încolo pentru că nici Dolce nu semnează şi vom negocia mai bine”. Celălalt: „Cum, dar Dolce ştiu că a semnat deja?!” Directorul RCS/RDS, foarte sigur pe el: „Îţi zic eu, nu semnează deocamdată…”, dezvăluie reportervirtual.ro.

Nikolai Beckers, bossul Romtelecom, a făcut curăţenie, dar l-a uitat pe „calul troian” Ghiman!

„Punînd totul cap la cap, nu mai pare o coincidenţă, ci o cumetrie privată de amploare. Protagoniştii acestei posibile relaţii explozive: RCS/RDS (concern proprietar al televiziunilor de profil Digi Sport) şi directorul Ghiman, de la Romtelecom. Perdanţi, în cazul în care cumetria dă roade, Look TV şi, indirect, abonaţii Dolce”, dezvăluie reportervirtual.ro.

În toamna acestui an, Romtelecom şi Cosmote, respectiv Dolce Sport, vor fi rebranduite cu însemnele Deutsche Telekom şi T-Mobile. Evenimentul se doreşte a fi marcat în mod corespunzător cu surle şi trîmbiţe, zeci de milioane cheltuite pentru marketing şi publicitate, bineînţeles, din buzunarul abonaţilor români. În acest sens, pentru a asigura calitatea germană, la mijlocul anului trecut, a fost numit neamţul Nikolai Beckers, preşedinte al Romtelecom. Acesta a început activitatea prin înlăturarea căpuşelor care în mare parte erau firme greceşti, în strînsă prietenie cu directorii vechi, tot greci în marea lor majoritate. Singurul supravieţuitor pînă azi a curăţeniei nemţeşti este… directorul Ghiman. Dar se pare că degeaba i-a dat afară Beckers pe greci, CALUL TROIAN a rămas! „Se numeşte OVIDIU GHIMAN, (fost) om de încredere al RCS/RDS…” Vom reveni cu amănunte…

PS: Am contactat telefonic şi cabinetul de avocatură Ţucă & Zbârcea, reprezentanţii legali ai Intel Sky Broadcasting, Look TV şi Look Plus, care erau mai degrabă interesaţi „de unde ştiţi astea?”, dar care nu au dorit să facă nici un fel de comentariu.