News

Elena Udrea, audiată la DNA în dosarul Alinei Bica

Elena Udrea şi Dorin Cocoş făceau, conform informaţiilor apărute în ultimile zile, presiuni asupra procurorului Alina Bica pentru a urgenta licitaţiile de la Autoritatea Naţională pentru...
05.01.2015 | 08:32
Elena Udrea audiata la DNA in dosarul Alinei Bica
ADVERTISEMENT

Elena Udrea şi Dorin Cocoş făceau, conform informaţiilor apărute în ultimile zile, presiuni asupra procurorului Alina Bica pentru a urgenta licitaţiile de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, in urma carora mai multe persoane au incasat sume imense de bani, inclusiv actionarul CS Universitatea Craiova, Adrian Andrici!

Potrivit unor surse judiciare, Elena Udrea urmează să fie audiată în perioada imediat următoare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu dosarul Alinei Bica, fostul şef al DIICOT. Asta după ce în ultimile zile, pe surse, au apărut mai multe informaţii potrivit cărora Elena Udrea şi Dorin Cocoş  erau direct şi permanent interesaţi de stadiul licitaţilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor(ANRP).

“Mă distrugeţi, îmi rup capul”

Lucian Păun – directorul de cabinet al Dorina Danielescu – fosta şefă a ANRP, ar fi declarat în faţa procurorilor, potrivit aceloraşi surse, că numirile în instituţie se faceau doar cu acordul Elenei Udrea şi a lui Ioan Oltean şi că sub ameninţările lui Dorin Cocoş, Alina Bica ar fi făcut presiuni asupra şefei ANRP. “Voi nu înţelegeţi că mă distrugeţi, îmi rup capul, nu vă daţi seama? Sunteţi prea mici ca să vă puneţi cu alţii. Voi trebuie doar să convocaţi comisia, de restul ne ocupam noi”, i-ar fi transmis Alina Bica Dorinei Danielescu.

“Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut?”

În urmă cu câteva luni, în presă au apărut mai multe fotografii care o arătau pe Alina Bica, la acel moment procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în compania Elenei Udrea, la Paris. Ulterior, într-o intervenţie la televiziunea naţională, Bica s-a arătat extrem de revoltată că i se cereau explicaţii pentru voiajul de la Paris.

”Nu comentez e o chestiune privată. Nu e cazul. Bănuiesc că înregistraţi convorbirea… În ce poze am apărut? Nu aveţi prieteni, nu ieşiţi în week-end? Am apărut în poziţii dezolante? Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut? Nu aveţi prieteni, nu ieşiţi în weekend-uri? Locuiţi numai în casă? În ce poziţii am apărut? Vreunul dintre acele documente are semnătura mea? Am apărut pe stradă. E vreo problemă că am apărut cu doamna Udrea? Poziţia publică a doamnei Udrea e una, chestiunea privată e alta. Aţi văzut vreo chitanţă cu numele meu? Acele documente au semnătura mea, că sunt facturi?”, a răbufnit Bica.

www.spynews.ro