Fotbal international

Zidul galben din Dortmund. Ce performanţă a realizat Borussia

Borussia Dortmund este lider în Bundesliga după desfăşurarea primelor cinci etape din noul sezon, cu patru victorii şi un egal, un neaşteptat 0-0 la Freiburg şi în weekend va primi acasă...
21.09.2017 | 09:36
Zidul galben din Dortmund Ce performanta a realizat Borussia
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund este lider în Bundesliga după desfăşurarea primelor cinci etape din noul sezon, cu patru victorii şi un egal, un neaşteptat 0-0 la Freiburg şi în weekend va primi acasă vizita omonimei din Monchengladbach, având şanse reale de a rămâne în fotoliul de lider. Galben-negrii au primit mai nou porecla de Zidul galben, ca urmare a faptului că în aceste 450 de minute ale noului sezon nu au primit nici un gol.

Nu la fel de impenetrabilă s-a dovedit a fi defensiva echipei antrenate de Peter Bosz şi în Liga Campionilor, unde a pornit cu stângul, eşec cu 3-1 la Londra, în faţa lui Tottenham, datorat însă în mare măsură unei prestaţii catastrofale a portarului, elveţianul Burki, vinovat clar la două dintre reuşitele celor de la Spurs. Performanţa din competiţia internă nu a scăpat atenţiei presei germane, care a subliniat-o prin porecla mai sus amintită. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Până acum Borussia era recunoscută pentru numărul mare de goluri marcate, aspectul defensiv fiind desoeri neglijat sau, cel puţin, netrat cu atenţia cuvenită, pentru că echipa avea potenţial de a da mai multe goluri decât adversarele. Acest lucru a fost foarte evident în mandatul actualului antrenor de la Liverpool, Jurgen Klopp, artizanul a două titluri în Bundesliga.

La această oră sistemul defensiv al celor din Dortmund, care joacă în mod clasic, adică patru fundaşi, este alcătuit din portarul elveţian Burki, fundaşii laterali Piszczek (polonez) şi Zagadou (francez) şi centralii Sokratis (grec, căpitanul echipei) şi Toprak (turc, adus de la Leverkusen). E cu atât mai remarcabil, în condiţiile în care Hummels şi Subotic au plecat, la Bayern Munchen, respectiv FC Koln.

ADVERTISEMENT