Fotbal intern

“Turcul” Bourceanu e TRIST: acum REGRETĂ că a plecat!

Alexandru Bourceanu a ales să renunţe la statutul pe care îl avea la Steaua, de căpitan şi motor al echipei, pentru un contract avantajos din punct de vedere financiar în Turcia, la Trabzonspor....
13.02.2014 | 00:13
Turcul Bourceanu e TRIST acum REGRETA ca a plecat

Alexandru Bourceanu a ales să renunţe la statutul pe care îl avea la Steaua, de căpitan şi motor al echipei, pentru un contract avantajos din punct de vedere financiar în Turcia, la Trabzonspor. Intrat în ultimele şase luni de contract cu echipa din Ghencea, închizătorul care în această primăvară va împlini 29 de ani a hotărît să dea curs ofertei care a ajutat foarte mult şi Steaua, avînd în vedere că în conturile clubului vor intra, în total, 1,3 milioane de euro, sumă nesperat de mare în condiţiile în care Bourceanu ar fi plecat liber de contract după numai cîteva luni. În fapt, acesta a fost şi unul dintre principalele motive pentru care fotbalistul a acceptat oferta fără să stea prea mult pe gînduri, considerînd că datorită Stelei a ajuns la echipa naţională, dar şi cunoscut pe plan european.

Debut dezastruos la Trabzonspor

În ciuda laturii financiare foarte generoase, pentru ambele părţi, fostul căpitan al echipei lui Laurenţiu Reghecampf regretă alegerea făcută încă de la primele contacte pe care le-a avut cu fotbalul din Turcia. Ajuns la Trabzonspor în urmă cu aproximativ două săptămîni, Bourceanu a debutat oficial în weekend, însă prima partidă jucată pentru noua formaţie a fost una cum nu se poate mai proastă. În primul rînd, rezultatul a fost dezastruos, Trabzon fiind învinsă chiar în faţa propriilor fani de Akhisar Belediyespor, cu 4-2 şi a ajuns pe locul nouă în clasament, îndepărtîndu-se de zona cupelor europene, obiectivul clubului din acest sezon. Din cauza acestui fapt, debutul lui Bourceanu a avut cel mai negativ impact posibil. Criticat de presă, fostul căpitan al Stelei a fost afectat mai ales din cauză că antrenorul l-a schimbat în minutul 58, la numai un minut după ce a încasat un cartonaş galben, moment în care tabela arăta deja un 1-3.

Nu poate comunica deloc cu colegii

Toate aceste circumstanţe au contribuit la starea pe care mijlocaşul o traversează în aceste momente. Totul fiind accentuat de impresiile cu care jucătorul a rămas după primele zile trăite în oraşul asiatic. Cea mai mare problemă pentru Bourceanu pare a fi momentan tocmai plecarea antrenorului Mustafa Akcay, adică omul care a insistat cel mai mult pentru aducerea fotbalistului la Trabzonspor. Imediat după înfrîngerea ruşinoasă din weekend, acesta şi-a prezentat demisia, motiv pentru care Alex se simte din ce în ce mai singur în Turcia. Plecat pe cont propriu în noua provocare a carierei, Bourceanu nu a reuşit încă să se integreze în vestiar din cauza faptului că o bună parte a coechipierilor nu vorbeşte limba engleză şi nu poate comunica decît foarte puţin cu ei.

Oraşul i se pare urît şi plictisitor

Noul statut este cu atît mai stînjenitor pentru Bourceanu cu cît acesta era obişnuit cu ştampila de lider pe care o primise în ultimul timp în vestiarul Stelei datorită faptului că era purtătorul banderolei de căpitan. În plus, mijlocaşul nu s-a acomodat nici cu noul oraş de reşedinţă, care este mult mai mic şi mai puţin plăcut decît şi-a închipuit în momentul în care a ales să meargă în Turcia. Aceste elemente au contribuit la o stare generală proastă pe care fotbalistul o are în prezent, el confesîndu-se tot mai des apropiaţilor că-i poare rău pentru alegerea făcută. Există totuşi un aspect pozitiv: partea financiară! 

Va cîştiga 3,5 milioane de euro în patru ani!

Concret, Bourceanu a semnat cu Trabzonspor pentru patru sezoane, cu un salariu iniţial de 800.000 de euro, adică de aproape şapte ori mai mult decît încasa în Ghencea, unde primea 10.000 de euro în fiecare lună, adică 120.000 euro pe an. În plus, o dată cu fiecare nou sezon, contractul fostului căpitan al Stelei se va mări cu 50.000 de euro, ceea ce înseamnă un salariu total de 3,5 milioane de euro pentru cele patru stagiuni pe care le va juca în Superlig. 

Tags: