Fotbal intern

Budescu are o super-vilă la Ploiești! Cât l-a costat! Foto exclusiv

05.05.2018 | 19:39
Constantin Budescu și-a construit o vilă de vis în cel mai select cartier al Ploieștiului

“Magicianul” FCSB a făcut o mega-investiție. Constantin Budescu are o super-vilă la Ploiești, în cel mai select cartier, Albert. Aceasta a costat o „basculantă” de bani, dar a meritat și merită pentru că este, practic, singura oază de linişte a fotbalistului lui Gigi Becali.

Constantin Budescu este de departe fotbalistul care face cel mai mult diferenţa în Liga 1 Betano. Pentru mulţi, pare un jucător răsfăţat, dar el este cât se poate de ancorat în realite. Capriciosul „Magician” se transformă total în afara terenului.

Budescu are o super-vilă la Ploiești. Cât l-a costat și cum arată!

Fotbalistul care uneori pare de-a dreptul indolent pe gazon este un tip cât se poate de responsabil în viaţa privată. FANATIK.RO vă prezintă cea mai importantă investiţie a omului care l-a determinat pe Gigi Becali să spună despre el că este „generalul meu în luptă”: o vilă impresionantă, costruită cu mult bun gust şi care l-a costat mulţi, mulţi bani. Concret, 500.000 de euro. VEZI IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE ÎN GALERIA FOTO!

Cartier select cu străzi fără… nume!

Budescu şi-a construit „fortăreaţa” în cea mai selectă zonă a Ploieştiului, cartierul Albert. Locul este într-o continuă dezvoltare şi de aceea este foarte greu să găseşti „bijuteria” fotbalistului de la FCSB. Aşadar, cu ajutorul unei aplicaţii am ajuns la Albert, nu prinţul de Monaco, ci cartierul de Prahova. Străzile nu există pe hartă dintr-un motiv cât se poate de banal: se construieşte non-stop şi fiecare alee are, deocamdată, doar o „propunere de denumire”. Am luat la pas zona în speranţa că renumele pe care jucătorul şi l-a construit în ultima perioadă la naţională şi la echipa lui Gigi Becali ne va ajuta să reperăm mai uşor construcţia.

Franţuzoaica, doamna de la apometre şi un poliţist bogat

Intrăm pe ceea ce pare a fi strada principală a cartierului. Nu au loc două maşini mai late, una lângă alta. Este, însă, un drum lung cu clădiri impunătoare de-o parte şi de alta. Pe cât de scumpe par vilele din jur, pe atât de grea pare şi misiunea noastră. E undeva în miezul zilei şi nu prea vedem oameni prin preajmă. După 10 minute de mers în gol, am zărit o tânără ce stă liniştită la laptop, într-o grădină înconjurată de un gard imens de plasă. Să fie salvarea noastră? O întreb dacă ştie cumva unde este vila lui Constantin Budescu… „Je ne sais pas!” se aude de după gard. Fata ne zice că ea este din Franţa şi e venită cu tatăl ei, care lucrează în România. Habar nu are cine e Budescu şi se întoarce rapid la laptopul ei. N-a fost să fie… Plecăm mai departe.

Intrăm pe o stradă paralelă. O doamnă între două vârste are un tabel în mână şi notează ceva la fiecare casă. Ne băgăm în vorbă şi aflăm că este responsabilă cu citirea apometrelor în zonă. Bingo! A dat norocul peste noi! Din păcate, elanul nostru se taie la fel de rapid… „Nu am pe nimeni în zonă cu numele ăsta! Poate nu e pe numele lui sau… poate ştie domnul poliţist!”. Domnul poliţist nu este un domn în uniformă, ci un locatar de pe stradă. Are o vilă uriaşă şi ne întrebăm, cum altfel, de unde o fi avut bani să o construiască… Dar asta e altă discuţie. Nici poliţistul bogat nu ştie unde e vila lui Budescu, dar ne spune hotărât că sigur nu e pe strada lui: „Altfel, aş fi ştiut!”. Normal… Sau nu?!

Misterioasa cu căţel şi şoferul de pe basculantă

Drumurile o dau din vals în tango, adică din asfalt în pietriş. Noroc că a venit vremea bună şi soarele de afară ne îndeamnă să ne continuăm căutarea. Revenim în drumul principal, despre care aflăm că se cheamă Bulevardul Republicii (n.a. – am râs câteva secunde!). Ca prin farmec în cale ne iese o doamnă cu un aer uşor sofisticat. Vorbeşte o română cu accent ciudat. Îşi plimbă căţelul relaxată şi încearcă să ne ajute. Misterioasa, care în minţile noastre vine de undeva dintr-o insulă exotică îndepărtată, ne trimite către o stradă unde se construiesc chiar acum câteva case: „Am auzit că acolo ar sta cineva faimos! Poate e cel pe care îl căutaţi”. Ne urcăm iar în maşină şi mergem pe aleea indicată. Oprim în dreptul unor muncitori şi îi întrebăm direct de fotbalistul lui FCSB. Primim un nou răspuns negativ. Când totul părea sortit eşecului, doar căutam acul în carul cu fân, un şofer de pe o basculantă ne oferă primul indiciu cu adevărat preţios: „Ştiu că vila pe care o căutaţi este undeva în partea stângă, la două străzi distanţă de Republicii” şi ne arată cu degetul direcţia.

„Fortăreața” dintre arbori a costat o avere

Mergem pe bâjbâite. Parcă suntem într-un deşert şi avem în faţă o himeră. Începem să credem că orice vilă poate fi a lui Budescu. „Uite, pun pariu că asta este! Pare genul de casă care a costat atât!”, ne spunem. Cât a costat? 500.000 de euro. Preţul a fost unul dintre motivele pentru care am mers să o căutăm. În fine, ajungem cam pe unde am înţeles noi că ar trebui să fie. Pe cine să mai întrebăm însă? Vedem un bloc care, evident, se află în construcţie. Mergem şi încercăm să aflăm de la băieţii cocoţaţi pe schele dacă ne-am apropiat sau nu de destinaţie. „E pe drumul acela paralel cu noi! Dar nu ştim să vă zicem care… Un coleg ştia, dar nu e la muncă”, aflăm de la ei. E un mare pas înainte. Ştim strada cel puţin! Sunt cinci vile. Două par clar sub preţul ştiut de noi. Două se încadrează perfect. Iar în cea din mijloc se află o doamnă care taie trandafirii din curte. O întrebăm dacă ştie de vila lui Constantin Budescu. Ne spune de toţi vecinii ei şi nici unul nu este vedeta lui FCSB. Să fie încă un rateu? La vila de lângă cea a doamnei opreşte o maşină. Ne forţăm norocul şi în sfârşit soarta ne zâmbeşte! „Vedeţi casa aceea mare? Acolo ştiu că stă Budescu, dar eu nu l-am văzut pe el, personal, niciodată!”, susţine bărbatul cu mustaţă. A fi sau a nu fi? Aceasta era întrebarea! Mergem ţintă spre casă şi zărim un vecin de pe alee. Îl întrebăm dacă acolo stă Budescu şi, Aleluia!, confirmă! „Este un băiat extraordinar, un vecin exemplar!”, spune bărbatul. Am găsit „Fortăreaţa” Magicianului!

Socrii au grijă de fiii săi

Vila se înalţă semeţ pe stradă. Înconjurată de arbori, casa este construită cu mult bun gust. Are o curte interioară cu multă iarbă, iar câteva mingi dorm vesele în verdeaţă. Budescu are un garaj subteran şi multă linişte pentru cei doi fii ai săi, Patrick şi Matias Constantin. De copii au grijă socrii, atunci când Budescu este plecat în cantonament. De altfel, relaţia dintre fotbalist şi părinţii Mădălinei, soţia sa din 2014, este una excelentă. Costică a crescut practic alături de nevasta lui, iar socrii săi, care au avut afaceri profitabile, printre care şi o firmă de transport, l-au susţinut foarte mult, mai ales când era foarte tânăr, iar banii din fotbal nu erau aşa mulţi. Vila lui Budescu are în interior mobilier de lux, de la firme renumite, care au „contribuit” serios la suma finală de jumătate de milion de euro.

A investit banii din China

Preţul total achitat de „generalul” lui Gigi Becali i-a mirat pe mulţi, ţinând cont că fotbalistul putea să îşi cumpere, la aceşti bani, o locuinţă luxoasă şi în Bucureşti. Budescu a preferat, însă, Ploieştiul, de care s-a simţit mereu legat. Cei 500.000 de euro pe care internaţionalul român i-a investit în vila din cartierul Albert provin din salariul încasat în perioada cât a activat în China. Budescu a semnat în 2016 cu Dalian Yifang un contract valabil pe 3 ani, în urma căruia ar fi trebuit să încaseze 3.000.000 de euro, dintre care 500.000 au fost primiţi la semnătură. Mijlocaşul nu a rezistat la Dalian decât 6 luni, după care a fost împrumutat la Astra alte 6 luni, timp în care a fost plătit tot de chinezi. În ianuarie 2017, el şi-a reziliat acordul cu Dalian şi a revenit la Astra. Reuşise să strângă, însă, o sumă frumuşică în conturi, din care şi-a ridicat „bijuteria” de vilă.

Tratat ca un rege şi de Becali

Din vara anului trecut, Budescu a semnat cu FCSB. Gigi Becali, care încercase în mai multe rânduri să îl aducă la formaţia roş-albastră, l-a convins cu un contract regesc pentru Liga 1: 20.000 de euro pe lună drept salariu, primă de „instalare” 100.000 de euro plus 300.000 de euro din suma de transfer de la Astra. Un total de 1,3 milioane de euro pe 4 ani la care se adaugă şi bonusurile de performanţă în Europa, gen prime de intrare în Liga Campionilor sau Liga Europa. Şi pentru ca totul să fie perfect pentru Budescu, Becali i-a fixat şi o clauză de reziliere relativ accesibilă: 3 milioane de euro. Prestaţiile excelente ale fotbalistului care a fost decisiv în meciurile importante ale „roș-albaștrilor” au atras atenția cehilor de la Slavia Praga, care vor să plătească la vară suma de „eliberare”.

 

„Budescu e calul de bătaie, nu se odihnește niciodată. El tot timpul trebuie să fie în priză. El este generalul de război care nu are voie să lipsească” – Gigi Becali

„Budescu este unul dintre adevăraţii jucători cu numărul 10, pe care orice antrenor ar trebui să-l caute, pe care orice echipă ar trebui să-l aibă, pentru că sunt jucători care rup schema. Fac lucruri pe care tu nu poţi să le gândeşti ca antrenor. Ai nevoie de el în ultimii 30 de metri, să facă diferenţa” – Gică Hagi

500.000 de euro a plătit Budescu pentru vila din cartierul Albert

20.000 de euro este salariul lunar al lui Budescu la FCSB

3.000.000 de euro este clauza de reziliere a contractului dintre Budescu şi FCSB

800.000 euro a încasat Budescu, numai din salariu, de la clubul chinez Dalian Yifang