Fotbal intern

Bugetul fabulos de care dispune CSA Steaua: 20 de milioane de euro! Ministrul Apărării a dezvăluit informația

22.03.2019 | 17:53
Bugetul fabulos de care dispune CSA Steaua 20 de milioane de euro Ministrul Apararii a dezvaluit informatia
Bugetul fabulos de care dispune CSA Steaua

CSA Steaua este cel mai bogat club sportiv finanțat din bani publici la ora actuală, depășind CSM București. Informația a fost dezvăluită de Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale.

Bugetul fabulos de care dispune CSA Steaua

Astfel, conform spuselor șefului de la MApN, CSA a avut un buget de 20 de milioane de euro în 2018 pentru cele 42 de secții. Din totalul acestei sume, o parte importantă s-a dus către echipa de fotbal, care a ratat însă toate obiectivele stabilite. Mai mult, lucrurile nu merg grozav nici pentru echipele de handbal și hochei, care nu dispun de o arenă proprie și își joacă toate meciurile de acasă în altă parte. Acesta este și lucrul pe care Gabriel Leș îl semnalează, spunând că Steaua nu va realiza performanțe mari atât timp cât nu-și va rezolva problemele de infrastructură.

„În 2018, bugetul total al clubului a fost de 91 de milioane de lei, dintre care 86 de milioane de lei de la bugetul de stat, iar 5 milioane de lei din venituri proprii.

Gabriel Les pune accent pe infrastructura
Gabriel Les pune accent pe infrastructura

Nu vă pot răspunde în acest moment. Avem destule probleme cu achiziţiile pe zona de armament. Dar din discuţiile pe care le-am avut şi cu comandantul, vrem să venim cu un proiect pentru viitorul acestui club.

Când vrei să ţii o secţie, dar nu ai infrastructura necesară, nu ai cum să obţii performanţă, chiar dacă ai nişte bani. Trebuie să gândim viitorul CSA Steaua vizavi de toate aceste 42 de secţii” – a declarat Gabriel Leș la Prosport Live.

Echipa de fotbal Steaua are șanse mari să promoveze în Liga a 3-a în această vară, formația lui Marius Lăcătuș dominând autoritar seria din care face parte în Liga a 4-a. Dacă acest lucru se va întâmpla, CSA este obligată să mărească semnificativ bugetul pentru ca echipa să reziste ori chiar să-și propună promovarea în Liga a 2-a anul viitor.