Sport

Dezvăluire şoc! Bulimar: ”Mi-a fost furată finala olimpică”

Gimnasta Diana Bulimar a făcut o mărturie incredibilă, după ce a fost schimbată cu Larisa Iordache în finala la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.
28.03.2018 | 12:23
Dezvaluire soc Bulimar Mia fost furata finala olimpica

La şase ani de la acel moment, Bulimar a dezvăluit în cadrul reality-show-ului Exatlon de la Kanal D că a fost forţată să se retragă pentru ca Larisa Iordache, care era prima sub linie, să concureze în locul ei deoarece avea o notă de plecare mai mare.

”Eu am prins o singură Olimpiadă, cea de la Londra, în 2012. Luasem deja o medalie şi mă calificasem într-o finală olimpică. Din fericire sau din păcate, colega mea, care era mai bună ca mine, era următoarea. Şi, trăind în România şi putând să se facă uşor schimbări, m-am dus la doctor să mă dau accidentată şi să concureze ea în locul meu. Nu ştiam ce să simt, dintr-o parte eram atacată”, a declarat Bulimar.

Iordache confirmă spusele lui Bulimar

”Familia îmi era alături şi trebuia să îşi dea acceptul pentru acel fapt, care nici până în momentul de faţă nu a fost semnat. Părinţii mei nu şi-au dat acordul. Colega mea Larisa a primit şansa, mă bucur că a avut-o şi a trăit ce a trăit pe bârnă. Simţeam că sunt moartă, aveam 14 ani de gimnastică, simţeam că am muncit atâţia ani pentru acel moment şi mi-a fost luat”, a mai spus gimnasta.

Larisa Iordache a confirmat cele întâmplate la Londra: ”Cum a zis şi Gogo (n.r. – Diana Bulimar), trăim în România şi s-a decis să concurez eu în locul ei. Au fost nişte motive, nu aş vrea să le spun, însă eu nu am fost de acord. Mi-ar fi plăcut să fiu într-o finală a mea, însă i-am luat şansa Dianei. I-am zis că nu doresc să îi iau locul, pentru că şi eu, dacă eram pusă în situaţia ei, aş fi luptat pentru locul meu. (…) Au fost nişte momente grele pentru amândouă. După ce s-a terminat concursul, am hotărât să nu nu mai facem aceleaşi greşeli pe viitor şi nimeni să nu mai treacă peste cuvântul nostru, să încercăm să facem dreptate”.

În 2012, Mariana Bitang, antrenoarea echipei, declara la TVR că a fost voinţa Dianei Bulimar să se retragă: ”Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare şi a spus că mai bine îi cedează locul în finală pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache avea o şansă pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelăm nu doar sportivi, ci şi caractere”.

Şi Iordache a păţit la fel în 2016

La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, Larisa Iordache a ratat podiumul la bârnă, clasându-se pe poziţia a şasea. Culmea este că în 2016 a fost rândul Larisei să păţească acelaşi lucru, pentru a fi înlocuită de Cătălina Ponor. “In 2012 a venit un val, trecusem de la juniorat la seniorat, era primul meu an pentru a concur alaturi de seniori si de a iesi in lume. Pentru mine a fost un moment in care toata lumea a spus ca Olimpiada va fi a mea. S-a decis sa concurez eu in locul ei, au fost niste motive, insa eu nu am fost de acord. Mi-ar fi placut sa fiu intr-o finala a mea, insa i-am luat sansa ei, ne antrenam in fiecare zi… I-am zis ca nu imi doresc sa ii iau locul, insa intr-un fel acesta greseala a fost rasplatita, in senul ca in 2016 mi-a fost luat si mie locul si intr-un fel tind sa cred ca Karma si-a facut treaba”, a spus Larisa Iordache.

“Au fost niste momente grele pentru amandoua. Urasc sa ma gandesc la Londra, la prima noastra Olimpiada. Dupa ce s-a intamplat asta, am incerca sa ne relaxam si sa uitam ce s-a intamplat, sa nu mai facem astfel de greseli. Ea a avut foarte multe probleme de sanatate, dar in ultima perioada in care ea a concurat, asa mi s-a intamplat si mie, sa fiu bolnava”  – a spus Larisa Iordache.
Tags: