News

Bunica soției președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, a murit de Covid-19

13.08.2020 | 12:35
Bunica sotiei presedintelui Braziliei Jair Bolsonaro a murit de Covid19
ADVERTISEMENT

Dramă în familiei primei doamne din Brazilia. Bunica soției lui Jair Bolsonaro, președintele statului sud-american, a fosy răpusă de Covid-19, afecțiune cauzată de virusul SARS-COV-2.

Bunica soției lui Jair Bolsonaro a murit la 81 de ani de Covid-19

Maria Aparecida Firmo Ferreira, mama lui Michelle Bolsonaro, a murit ieri într-un spital de stat, unde era internată de la 1 iulie, diagnisticată încă de atunci cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bunica maternă a lui Michelle avea 81 de ani  și s-a stins din viață în Spitalul Regional din Ceilandia, un oraș foarte aproape de capitala Brasilia, scrie lavanguardia.com.

„Nu pot să cred. A luptat cu atâta forță, dar nu a mai rezistat”, a declarat Maria Fatima Ferreira, una din mătușile primei doamne braziliene.

ADVERTISEMENT

Soția lui Bolsonaro în vârstă de 38 de ani se află în carantină după ce a ieșit pozitivă la testul de coronavirus pe data de 30 iulie, la câteva zile după ce președintele s-a vindecat de Covid-19, boală pe care o consideră și azi o simplă gripă.

103.000 de morți în Brazilia până acum. 54 de decese înregistrare în ultimele douăzeci și patru de ore

Brazilia este al doilea stat ca număr de infectați din lume, însă trebuie precizat și faptul că țara are o populație de 210 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Sunt peste 103.000 de morți în patria lui Bolsonaro și 3,1 milioane de brazilieni testați pozitiv cu SARS-COV-2.

La cinci luni după confirmarea primului caz în această țară, pandemia este în continuare scăpată de sub control în anumite regiuni, printre care și provincia din care face parte capitala, Districtul Federal Brasilia.

ADVERTISEMENT

În capitala braziliană, unde trăiesc în jur de trei milioane de oameni, există 1.815 morți și 127.484 de contagiați.

Situația din această țară este privită cu îngrijorare de specialiști, majoritatea susținând că pandemia este departe de a se sfârși în această regiune a planetei. 53 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Brazilia.

 

ADVERTISEMENT