News

Cabine de spovedanie pe traseul Papei Francisc. Ce pot face credincioșii pe traseul Suveranului Pontif

31.05.2019 | 13:42
Cabine de spovedanie pe traseul Papei Francisc Ce pot face credinciosii pe traseul Suveranului Pontif

Papa Francisc ar putea asculta păcatele credincioșilor, după ce autoritățile române au instalat mai multe cabine de spovedanie pe traseul pe care se va deplasa Suveranu Pontif. Sfântul Părinte se poate opri la una dintre ele, sau la mai multe, pentru a asculta spovedania credincioşilor.

Cabine de spovedanie pe traseul Papei Francisc

Autorităţile române au pregătit şi instalat mai multe cabine pentru spovedanie, pe traseul Papei Francisc stabilit în Bucureşti. Astfel, credincioşii vor putea să îşi spună păcatele, iar Suveranul Pontif se poate opri la una dintre ele sau chiar la mai multe, pentru a asculta spovedania credincioşilor.

Papa Francisc va fi în România în perioada 31 mai – 2 iunie, iar pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. În București, Papa de la Roma se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, cât și cu președinții celor două camere ale Parlamentului.

Cabine de spovedanie pe traseul Papei Francisc
Cabine de spovedanie pe traseul Papei Francisc

Unde îl puteți întâlni pe Papa Francisc

Pentru venirea Suveranului Pontif în România, au fost luate măsuri de securitate drastice. Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Pelerinilor li se recomandă să ajungă din timp la zonele de acces.

Românii îl pot întâlni pe Papa Francisc în mai multe zone. În zona Bulevardului Kiseleff, apoi între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În această zonă, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă tocmai pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi. Pe celelalte porţiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment şi de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad şansele de a-l vedea pe Papa Francisc.