News

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Klaus Iohannis: „Vrea să fure startul”

15.05.2019 | 18:01
Calin Popescu Tariceanu atac la Klaus Iohannis Vrea sa fure startul

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lansează un atac dur la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Al doilea om în stat îi atrage atenția liderului de la Cotroceni faptul că nu are voie să se implice în alegerile europarlamentare de partea niciunui partid. De asemenea, Tăriceanu a transmis că Iohannis a încercat să fure startul pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestui an.

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că și-a abandonat rolul

Tăriceanu a fost miercuri la Ploiești, unde a vizitat mai multe obiective economice. Cu această ocazie, a lansat un atac destul de dur la adresa lui Iohannis: „Această atitudine a preşedintelui nu face decât să confirme ceea ce am spus în ultima perioadă, în ultimele zece zile aproximativ, legat de referendum şi anume că preşedintele şi-a abandonat rolul său de garant al Constituţiei, de mediator între societate şi instituţiile statului şi cetăţeni şi s-a transformat într-un fel de lider al opoziţiei.”

„Referendumul nu este decât o diversiune cu care încearcă să fure startul pentru campania de alegeri prezidenţiale, amestecându-se în această campanie care era dedicată şi ar trebui să rămână în continuare dedicată exclusiv problemelor europene”, a mai susținut președintele Senatului, potrivit Digi24.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis *foto: hepta.ro
Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis *foto: hepta.ro

Tăriceanu susține că Iohannis face „un joc de politică internă”

Președintele Senatului a continuat: „În loc să discutăm despre problemele care sunt de interes pentru români, ce fel de Europă vom construi (…) ce va susţine România, care sunt punctele forte pe care noi trebuie să ne axăm în viitorul Parlament European, preşedintele face un joc de politică internă care nu are nicio legătură cu mandatul său şi, mai ales, nici cu interesele românilor în această perioadă faţă de Parlamentul European”, a mai spus liderul ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu a candidat din partea ALDE la alegerile prezidențiale din 2014, atunci când a terminat pe locul 3, după Iohannis și Victor Ponta. Liderul Senatului a strâns atunci 5,36% din sufragii. El este văzut drept un potential candidat al PSD și ALDE la prezidențialele din acest an, după ce relația dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și liderul PSD Liviu Dragnea s-a erodat.