News

Călin Popescu Tăriceanu renunță la candidatură la prezidențiale, în favoarea lui Mircea Diaconu

26.08.2019 | 13:54
Călin Popescu Tăriceanu renunță la candidatură la prezidențiale, în favoarea lui Mircea Diaconu
Călin Popescu Tăriceanu renunță la candidatură și îl va susține pe Mircea Diaconu *foto: facebook
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu se pare că a ales să renunțe la candidatura pentru alegerile prezidențiale, după ce nu a reușit să obțină sprijinul PSD pentru cursa pentru Cotroceni. Astfel, liderul ALDE urmează să își anunțe retragerea în cadrul Biroului Politic al partidului său și să anunțe o potențială alianță cu partidul Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta. Totodată, cele două partide se vor ralia în spatele independentului Mircea Diaconu, cel care și-a anunțat duminică intenția de a candida la alegerile prezidențiale, chiar pe treptele Ateneului Român.

Călin Popescu Tăriceanu renunță să mai candideze la prezidențiale

Surse politice au declarat pentru Mediafax faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are de gând să renunțe la candidatura pentru Cotroceni și să îl susțină în cursa pentru alegerile prezidențiale pe fostul europarlamentar, actorul Mircea Diaconu. Nu o va face însă singur. Alături de ALDE se va afla și partidul fostului premier al României, Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

De altfel, fostul europarlamentar a anunțat că a fost chemat la discuții de reprezentanții celor două partide: „Da, se pare că voi avea discuţii, de asta mi-am modificat programul (…), am primit telefon şi m-au chemat la o discuţie, asta şi fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare aşa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur şi văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”, a spu Diaconu, la RFI.

Călin Popescu Tăriceanu renunță la candidatură și îl va susține pe Mircea Diaconu
Călin Popescu Tăriceanu renunță la candidatură și îl va susține pe Mircea Diaconu *foto: Europa FM

Mircea Diaconu, capcana lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Viorica Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu a fost în cărți pentru o candidatură la prezidențiale, dar rezultatul extrem de modest obținut de ALDE la europarlamentarele din 26 mai l-au sărit din schemă pe președintele Senatului. Mai mult, faptul că nu a primit sprijinul PSD pentru o candidatură l-a înfuriat pe Tăriceanu, care pare dispus chiar să renunțe la alianța parlamentară cu social-democrații.

ADVERTISEMENT

Astfel, ALDE și Pro România se aliniază în spatele lui Mircea Diaconu și speră să îl ducă pe acesta în turul 2, furând tot mai mult din electoratul PSD, care va conta pe Viorica Dăncilă la alegerile din această toamnă. Bătaia pe procente dintre Dăncilă și Diaconu îi crește șansele lui Dan Barna de a ajunge în turul 2 alături de Klaus Iohannis. Actualul președinte în funcție stă încă foarte bine în sondaje și nu ar trebui să aibă emoții să intre în turul secund.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri