News

Calvarul trăit de medicul Camelia Roiu după ce a publicat filmările post-Colectiv de la Spitalul de Arși, în 2016: “Nu mai pot să-mi fac meseria! Am fost considerată nebună sau trădătoare!”

11.11.2019 | 22:32
Calvarul trait de medicul Camelia Roiu dupa ce a publicat filmarile postColectiv de la Spitalul de Arsi in 2016 Nu mai pot sami fac meseria Am fost considerata nebuna sau tradatoare
Camelia Roiu a dezvăluit lucruri neștiute despre filmarea cu pacientul de la Spitalul de Arși din 2016. Sursa foto: tolo.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Camelia Roiu, persoana care a publicat imaginile cu rănile pline de viermi ale unui pacient care reușise să supraviețuiască din tragedie de la Colectiv a vorbit pentru prima oară despre ce s-a întâmplat atunci și despre cât de greu i-a fost să mai muncească după aceea, având în vedere că a arătat o față deloc plăcută a sistemului sanitar din România.

Camelia Roiu, hăituită de colegi după ce a publicat imaginile din 2016

Camelia Roiu a publicat imaginile cu rănile unui pacient de la Colectiv în anul 2016, pline de viermi – video cu puternic impact emoțional pe tolo.ro. Roiu este medic primar la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică Reparatorie și Arși București (SCUCPRA) și susține că în acești patru ani de la Colectiv, românii au învățat să fie ceva mai atenți la sănătatea lor, dar că problemele din sistem nu au dispărut de tot, iar o mare parte din vină o au medicii și managerii spitalelor.

ADVERTISEMENT

Doctorița Roiu a acordat un interviu pentru revista Viața medicală în care a spus că nu i-a fost ușor după ce a publicat imaginile respective, cu un puternic impact emoțional, fiind considerată de ceilalți o trădătoare. Aceasta a spus că  „nu prea mai poate să își facă meseria, pentru că unitatea medicală nu prea mai are pacienți, dar a fost refuzată de toată lumea, chiar considerată nebună sau trădătoare”. 

Roiu: „Dacă aș fi în locul unui pacient ars, aș pleca în străinătate”

„Am vrut să plec chiar acum, de curând, pentru că spitalul în care lucrez eu este un spital în care nu prea mai pot fi medic (…) Șefele de secție din acele spitale [de la spitalele la care dorea să se transfere] au fost total împotriva mea. Unii consideră că sunt periculoasă, că sunt turnătoare, că… nu sunt de încredere. Am rămas pentru că nu am avut unde să plec”, a mai spus femeia care acuză că au încercat să îi facă dosare pe motive de abatere disciplinară.

ADVERTISEMENT

În urma tragediei de la Colectiv s-a instituit Ziua Pacientului cu Arsuri (30 octombrie 2019), acesta fiind practic printre puținele lucruri reușite în acești patru ani: „Chiar și acum, după patru ani de la tragedie, dacă aș fi în locul unui pacient ars, aș pleca din primele două-trei ore în străinătate. În România încă nu există un centru de arși la standarde europene care să îți garanteze supraviețuirea. Avantajul este că acum, spre deosebire de atunci, transferurile se fac mult mai ușor”. 

 

Tags: