Galeria Stelei pregăteşte o coregrafie 3D!

UPDATE 20:18 / Daniel Isăilă a ales să trimită pe teren următorii jucători: S. Lung jr. - Măţel, Ben Youssef, Găman, Junior Morais - Yahaya, Laban - Yoda, Budescu, Bukari - Yazalde....
Galeria Stelei pregateste o coregrafie 3D

UPDATE 20:18 / Daniel Isăilă a ales să trimită pe teren următorii jucători: S. Lung jr. – Măţel, Ben Youssef, Găman, Junior Morais – Yahaya, Laban – Yoda, Budescu, Bukari – Yazalde.

UPDATE 19:00 / Reghecampf s-a hotărt în privinţa primului “11” din această seară. Astfel, Steaua va începe în următoarea formulă: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Pintilii – Ad. Popa, Sănmărtean, Tănase – Chipciu. Interesant este că în jurul orei 18:30, într-o intervenţie avută la Digi Sport, Dinu Gheorghe i-a contrazis pe moderatori, care susţineau că Steaua va altă distribuţie şi le-a recitat nume cu nume echipa campioanei.

UPDATE 17:40 / Steliştii sunt pregătiţi pentru un show de zile mari în seara aceasta. Galeria Stelei pregăteşte o coregrafie deosebită, 3D, iar pregătirile sunt în toi la Arena Naţională. Coordonată de liderii Peluzei Nord, acţiunea a fost organizată şi cu sprijinul conducerii clubului, care a finanţat acţiunea cu 18.000 de euro.

UPDATE 15.20 /  Posibilitatea ca Steaua să cîştige al doilea event consecutiv a făcut ca fanii campioanei să ia cu asalt casele de bilete şi, astfel, meciul să se dispute cu 50.000 de oameni în tribunele stadionului Naţional Arena. Pentru a preveni eventualele probleme din cauza euforiei fanilor, Jandarmeria a decis să ia măsuri sporite de siguranţă!

Jandarmeria a decis ca aproximativ 300 de jandarmi şi stewarzi să fie prezenţi la stadion pentru a preveni incidentele care se pot ivi din cauza supraaglomerării. “Forţele de ordine nu vor intra pe stadion decîn în număr limitat, obligatoriu pentru a păstra siguranţa. Este o măsură de siguranţă surprinzătoare, însă de apreciat. Numărul mare de suporteri i-a speriat pe toţi, meciul dintre Steaua şi Astra este comparat cu derby-ul României”, au dezvăluit surse care au participat la discuţie.

Fără injurii la adresa rivalelor!

Mai mult, organele de ordine le-au cerut organizatorilor să le transmită suporterilor înaintea începerii partidei să nu scandeze trivialităţi împotriva rivalilor, Rapid şi Dinamo. “S-a stabilit să se interzică injuriile aduse celor două rivale, dar şi afişarea mesajelor care să lezeze imaginea. În discuţie, Jandarmii au atras atenţia ca toţi să fie atenţi şi să nu fie afişate injurii adresate lui Gigi Becali şi Mihai Stoica. Chiar dacă situaţia nu este tensionată la Steaua, cei doi au mulţi contestatari în rîndul fancţiunilor”, au comentat aceleaşi surse.

Steliştii, mulţumiţi de gazon

Suprafaţa de joc a Naţional Arena este pregătită pentru desfăşurarea finalei, oficialii Stelei declarîndu-se mulţumiţi de starea gazonului. Reprezentanţii ALPAB împreună cu reprezentanţii FRF şi cei ai Stelei au inspectat suprafaţa de joc, toate părţile implicate anunţînd că la ora meciului gazonul va arăta impecabil. “Noi ne-am făcut datoria, sperăm ca fanii să vadă un meci superb şi să plece mulţumiţi pentru spectacolul oferit”, au încheiat oficialităţile.

 

UPDATE 12:54 / Ministerul Transporturilor şi Metrorex vin în sprijinul publicului participant la finala Cupei României 2013-2014, meciul de fotbal dintre F.C. Steaua Bucureşti şi A.F.C. Astra Giurgiu, ce se va desfăşura pe stadionul “Arena Naţională” şi anunţă că azi, 23 mai 2014, trenurile de metrou vor circula după un program prelungit cu o oră, respectiv cu două ore dacă sÎnt prelungiri/ penalty-uri. Dacă nu vor fi, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00:00 pe liniile M1, M2 şi M3, respectiv la ora 00:45 pe linia M4. În cazul în care durata meciului de fotbal se prelungeşte, trenurile vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe liniile M1, M2 şi M3, respectiv la ora 01:45 pe linia M4. Intervalul de circulaţie va fi de aproximativ 10-12 minute.

UPDATE 12:25 / Vineri dimineaţă, FRF a mai pus în vînzare 1.500 de bilete la casele Arenei Naţionale. Tichetele erau destinate, iniţial, galeriei Astrei, dar acestea au fost returnate.

UPDATE 11:35 / “Reghecampf a ţinut vestiarul unit şi rolul lor este unul foarte important. Nu poate nimeni să blameze Steaua pentru un eşec azi, avînd în vedere că deja au luat titlul. Dar nu cred că va pierde. Se poate ca Steaua să lege o serie de trei titluri şi două Cupe ca în anii 90, dar contează şi cine vine antrenor, pentru că sînt sigur că Reghecampf va pleca la finalul actualului sezon”, a spus Ţiţi Dumitriu la sport.ro.

UPDATE 11:20 / “Popa, Chipciu, Sănmărtean, Keşeru, pot face diferenţa. Yazalde e un jucător foarte bun, care are unele probleme la finalizare, dar în opinia mea merită un milion de euro. Astra a făcut paşi importanţi. Anul trecut a terminat pe trei, acum pe doi, plus finala Cupei. Are un patron foarte ambiţios, care va continua indiferent de rezultat şi sigur nu va diminua investiţiile. În mod normal, în sezonul viitor Astra va cîştiga titlul. Mai ales dacă de la Steaua pleacă anumiţi jucători, iar în locul lor nu vin unii de cel puţin aceeaşi valoare. În seara aceasta cîştigă Astra! Ăsta este pronosticul meu”, a declarat şi Florin Marin.

UPDATE 10:54 / “În primul rînd aşteptăm spectacol, dar Steaua are prima şansă pentru că a fost mult mai constantă în acest an decît Steaua. Este un meci de importanţă mare. Gardoş a avut un parcurs bun anul ăsta. Nu cred că lui Reghecampf îi este distrasă atenţia de ofertele pe care le are. Este totuşi vorba despre un trofeu, şi în mod cert asta contează cel mai mult pentru el acum. În această vară, la Steaua ar putea începe un nou ciclu, dacă Reghecampf şi mai mulţi jucători pleacă”, a declarat Sorin Cîrţu la sport.ro.

UPDATE 10:41 / “Nu va fi o finală de tradiţie, de istorie, dar va fi una care ar putea însemna spectacol pentru că cele două echipe sînt printre cele mai bune din România în acest moment. Steaua este favorită, cu tot respectul pentru Astra. Mă aştept să fie un spectacol cel puţin în tribună pentru că steliştii nu vor scăpa ocazia să facă un adevărat show. Miza este una extraordinară şi sînt convins că ambele echipe vor încerca să cîştige, să dobîndească trofee. Steliştii au ocazia să facă eventul după mulţi ani şi nu cred că vor scăpa această ocazie. E greu ca peste noapte să ajungi într-o finală de Cupă şi să te lupţi cu o galerie precum cea a Stelei, tu o echipă care nu ai galerie. Sincer să fiu, nu ştiu ce oferte are Reghe. Ştiu doar că are o ofertă concretă din Arabaia Saudită. Personal, mi-ar părea rău să plece de la Steaua, avînd în vedere că dovedeşte că este unul dintre antrenorii de valoare pe care îi are fotbalul românesc. Pentru el ar fi bine să rămînă la Steaua. Bani şi contracte valoroase va mai avea ocazia să obţină“, a declarat Anghel Iordănescu la sport.ro.
P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

––––––––––––––––––––––––––––––-

În această seară, de la ora 21:00, Steaua şi Astra se luptă pentru ultimul trofeu al sezonului intern, Cupa României. “Roş-albaştrii” au defilat pînă acum în celalalte competiţii, reuşind să-şi adjudece Supercupa după un 3-0 convingător cu Petrolul, iar în campionat s-au încununat campioni cu trei runde înainte de final. Giurgiuvenii, însă, au părut la un moment dat să aibă o şansă în faţa Stelei în Liga I, iar acest lucru le sporeşte optimismul că vor obţine primul trofeu din istorie. Dar poate fi Steaua înfrîntă?

Trofeele ţin cu Steaua

“Roş-albaştrii” au de partea lor toate atuurile pe care o echipă şi le-ar putea dori. Valoarea superioară a lotului, suporterii, ascendentul moral după traseul din ultimele două sezoane şi, poate cel mai important, experienţa. Odată cu succesul din campionat, în lotul Stelei nu a mai rămas vreun jucător care să nu fi cîştigat vreun trofeu. În total, jucătorii pregătiţi de Reghecampf au strîns 80 de trofee, majoritatea chiar în tricoul actualei echipe, fotbalişti precum Tătăruşanu, Gardoş, Tănase şi Latovlevici alergînd după al cincelea trofeu la Steaua. Sănmărtean caută şi el aceeaşi bornă, dar mijlocaşul de creaţie a cîştigat Cupa Ligii cu Bistriţa şi un campionat şi-o cupă în Grecia, cu Panathinaikos, la care se adaugă titlul din România cucerit recent cu Steaua.

De partea cealaltă, elevii lui Isăilă se află într-o inferioritate înfiorătoare. Cu doar 18 trofee cîştigate, jucătorii lui Isăilă nu formează tocmai o echipă obişnuită cu succesele decisive. Dintre giurgiuveni, Ben Youseff, cu patru trofee cucerite în Tunisia, Dani Coman, cu cele două cupe şi o Supercupă luate la Rapid şi Iorga, care a luat campionatul şi Supercupa la Oţelul au luat mai mult de-un trofeu.

TRANSFERMARKT

Steaua, cu 50 la sută mai valoroasă decît Astra!

Din punct de vedere valoric, Steaua stă mult mai bine decît oponenta din Giurgiu. În timp ce lotul Astrei este cotat de transfermarkt.de la 26,4 milioane de euro, campionii lui Reghecampf valorează cu aproape 50 la sută mai mult, anume 37,83 milioane de euro. Diferenţa este făcută, în bună măsură, de valoarea individuală a celor mai scumpi jucători din fiecare garnitură. Bucureştenii îi au în top pe Tătăruşanu, Chipciu şi Gardoş, fiecare cotat la minimum trei milioane de euro, în timp ce formaţia patronată de Ioan Niculae nu are niciun jucător mai scump de două milioane! Din această categorie fac parte doar Budescu, Măţel şi Yazalde, a căror valoare este estimată a fi între 1,5 şi 1,8 milioane de euro.

DUBLA DE TITLU

Astra a rezistat doar jumătate de campionat

Cele două echipe s-au duelat şi pentru titlul de campioană pînă la un punct. Mai exact, pînă spre finalul lui 2013. Astra conducea campionatul, dar „dubla” cu Steaua, cauzată de amînarea cu patru luni a meciului din etapa 2, a micşorat distanţa de puncte dintre cele două. Jucătorii lui Reghe au bătut cu 3-1 pe “Arena Naţională”, în timp ce la Giurgiu s-a terminat 1-1. “Alb-negrii” au rămas totuşi lideri, dar asta pentru că Steaua avea două meciuri restante. Campioana le-a cîştigat, însă, fără probleme la începutul lui 2014, asigurîndu-şi apoi o diferenţă de puncte care s-a dovedit liniştitoare pînă la final. În ciuda acestui fapt, ambele meciuri au fost marcate de greşeli de arbitraj care au încins la maximum spiritele în cele două tabere.

FANI

Steliştii vor domina fondul sonor

Una dintre problemele cu care FRF, organizatoarea partidei, s-a confruntat a fost cererea uriaşă de bilete. Succesul Stelei din campionat i-a montat pe fanii “roş-albaştri”, care au ţinut cu orice preţ să ia parte la posibilul event pe care campioana poate să-l realizeze în această seară. Sesizînd că lupta dintre cele două galerii va fi una inegală, Federaţia a decis să le dea suporterilor Stelei 13.000 de bilete, iar fanilor “astrali” doar 7.000 de tichete. Nu în ultimul rînd 25.000 de bilete au fost vîndute online. Galeria Stelei a primit doar 13 .000 de bilete, însă sînt sigur că în tribune vor fi mult mai mulţi stelişti, asta pentru că, orice ar face, cei de la Astra nu vor fi în stare să se strîngă nici măcar cinci mii de oameni, deşi au primit şapte mii de bilete. La ora la care vorbim, bilete pentru galeria Stelei se mai găsesc la Grand Arena din Berceni. Cine doreşte şi vrea să îşi mai încerce norocul, poate să vină chiar şi în ziua meciului la locul pe care l-am anunţat”, a spus Gheorghe Mustaţă, liderul Peluzei Nord a Stelei.

SALARII

Steliştii, faraoni pe hîrtie

Supremaţia Stelei nu se opreşte doar la capitolul sportiv şi la cel al suporterilor, ci şi la contractele pe care jucătorii din lotul lui Reghecampf le-au parafat. Steliştii au ajuns uşor-uşor printe cel mai bine plătiţi jucători din campionat, achiziţiile din ultimul an cîntărind destul de greu în bugetul de salarii al “roş-albaştrilor”. Astfel, Claudiu Keşeru este remunerat cu 30.000 de euro lunar, fiind urmat de Sănmărtean, Varela, Piovaccari şi Tănase. E adevărat, banii fiind doar pe hîrtie, pentru că în ultima perioadă plăţile în Ghencea au întîrziat destul de mult. La Astra, cele mai mari salarii le au Papp şi Alibec, jucători împrumutaţi, cărora Ioan Niculae le plăteşte 16.000 respectiv 15.000 de euro.

Top 5 contracte lunare la Steaua:

Keşeru – 30.000 *

Sănmărtean – 25.000

Varela 20.000

Piovaccari – 17.500

Tănase 17.000

* sumele sînt exprimate în euro

Top 5 contracte lunare la Astra:

Papp – 16.000 *

Alibec – 15.000

Găman – 14.000

Coman – 12.000

Popescu – 10.000

* sumele sînt exprimate în euro

PRIME

Doar Niculae plăteşte Cupa!

Dacă pe teren lucrurile par să stea într-un oarecare echilibru, iar în tribune steliştii sînt dinaintea partidei cîştigători, giurgiuvenii şi-au adjudecat, în schimb, lupta finanţelor. Laurenţiu Reghecampf a anunţat că jucătorii săi vor cîştiga de la Gigi Becali o sumă importantă pentru accederea în Liga Campionilor, iar plata respectivă va fi mărită cu 10.000 de euro pentru fiecare fotbalist dacă vor cîştiga şi Cupa României. În schimb, la Astra Giurgiu lucrurile stau mult mai bine. Chiar dacă Ioan Niculae a declarat că nu s-a gîndit încă la bonusul pe care îl va acorda jucătorilor săi, surse din anturajul vicecampioanei României ne-au dezvăluit că hotărîrea a fost luată. Astfel, dacă în această seară Astra va reuşi să cucerească trofeul, cel mai bogat român promite că va scoate un premiu total de 300.000 de euro pentru echipă.