ADVERTISEMENT
Sporturi

Campionul național de drift se decide pe “acoperișul României”. Etapa adună 30.000 de cai putere

Autor: Gabriel Esanu | 23.09.2020 | 10:05
Campionul național de drift se decide pe
Campionatul Național de Drift se mută pentru etapa de pe Transalpina

Etapa finală din Campionatul Național de Drift se va desfășura în acest weekend pe Transalpina, la 2154 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

În Pasul Urdele, cel mai înalt punct rutier al României. Aproape 50 de piloți din toată Europa vor fi la start, etapa fiind totodată comună cu cea din Campionatul Ungariei.

Este pentru al patrulea an consecutiv când caravana cailor putere ajunge pe Transalpina și pentru a doua oară când evenimentul se desfășoară în Pasul Urdele.

ADVERTISEMENT

Pusă în scenă de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, etapa va avea parte de piloți din toată Europa de Est.

“Șapte piloți din Ucraina vor lua startul pe Transalpina”

Lupta finală pentru titlu se va da între bulgarul Ivan Ivanov, actualul lider, și românul Radu Moise. Niciunul dintre cei doi nu a mai fost campion la Pro de-a lungul carierei, astfel că vom asista la o premieră.

ADVERTISEMENT

Campioni en-titre precum Sorin Ene și Răzvan Frățianu sunt și ei pe lista de înscrieri. De asemenea, pentru prima dată, nu mai puțin de 7 piloți din Ucraina vor lua startul pe Transalpina.

Etapa va putea fi urmărită duminică, în direct, de la ora 15:30, pe Pro X, dar și online, etapele precedente strângând peste 700.000 de vizualizări.

ADVERTISEMENT

“Ne bucurăm că putem promova Gorjul și tot ce ține de frumusețea acestei zone prin intermediul unui eveniment internațional.

Dacă anul trecut am avut peste 10.000 de spectatori, din păcate, accesul e acum restricționat, dar sperăm să compensăm printr-o transmisiune live la nivel mare”, a spus Denis Manea, președinte RoDrift.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!