Campionul național de drift se decide pe “acoperișul României”. Etapa adună 30.000 de cai putere

23.09.2020 | 10:05
Campionul national de drift se decide pe acoperisul Romaniei Etapa aduna 30000 de cai putere
ADVERTISEMENT

Etapa finală din Campionatul Național de Drift se va desfășura în acest weekend pe Transalpina, la 2154 de metri altitudine.

În Pasul Urdele, cel mai înalt punct rutier al României. Aproape 50 de piloți din toată Europa vor fi la start, etapa fiind totodată comună cu cea din Campionatul Ungariei.

ADVERTISEMENT

Este pentru al patrulea an consecutiv când caravana cailor putere ajunge pe Transalpina și pentru a doua oară când evenimentul se desfășoară în Pasul Urdele.

Pusă în scenă de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, etapa va avea parte de piloți din toată Europa de Est.

ADVERTISEMENT

“Șapte piloți din Ucraina vor lua startul pe Transalpina”

Lupta finală pentru titlu se va da între bulgarul Ivan Ivanov, actualul lider, și românul Radu Moise. Niciunul dintre cei doi nu a mai fost campion la Pro de-a lungul carierei, astfel că vom asista la o premieră.

Campioni en-titre precum Sorin Ene și Răzvan Frățianu sunt și ei pe lista de înscrieri. De asemenea, pentru prima dată, nu mai puțin de 7 piloți din Ucraina vor lua startul pe Transalpina.

ADVERTISEMENT

Etapa va putea fi urmărită duminică, în direct, de la ora 15:30, pe Pro X, dar și online, etapele precedente strângând peste 700.000 de vizualizări.

“Ne bucurăm că putem promova Gorjul și tot ce ține de frumusețea acestei zone prin intermediul unui eveniment internațional.

ADVERTISEMENT

Dacă anul trecut am avut peste 10.000 de spectatori, din păcate, accesul e acum restricționat, dar sperăm să compensăm printr-o transmisiune live la nivel mare”, a spus Denis Manea, președinte RoDrift.

ADVERTISEMENT