News

Când este termenul limită pentru înscrierile la vizita Papei Francisc

29.05.2019 | 15:01
Cand este termenul limita pentru inscrierile la vizita Papei Francisc

Temernul limită pentru înscrierile la vizita Papei Francisc a fost pe 15 mai, deci românii care vor să participe la evenimentele unde va fi prezent suveranul pontif în București, dar și în țară. Inițial, termenul era 30 aprilie, însă pentru că în continuare s-au plâns mulți români că doreau să participe la ceremoniile papale, termenul s-a prelungit până pe 15 mai.

Termenul limită pentru înscrierile la Vizita Papei a expirat

Românii s-au putut înscrie online la vizita Papei Francisc și la slujbele pe care acesta le va ține pe site-ul înscrieri.papalabucurești.ro. Cei mai mulți români s-au înscris pentru a fi prezenți la Sfânta Liturghie în catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din București. Mai mult, Papa va ține o slujbă comună și cu Patriarhul Daniel în Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc va ateriza pe 31 mai pe Aeroportul Otopeni din Capitală la ora 11:30. La ora 12 va avea loc ceremonia de primire de la Palatul Cotroceni, iar de la ora 13 va avea loc întâlnirea cu autoritățile și cu corpul diplomatic. Papa Francisc și Klaus Iohannis vor ține discursuri în urma întâlnirii dintre cei doi.

Papa Francisc va vizita Capitala și localitățile Iași, Blaj , Șumuleu Ciuc și Sibiu. Sursa foto: HEPTA.RO

Papa Francisc va pleca din Sibiu

La ora 15:45, Papa se va vedea cu Patriarhul Daniel. Vor rosti împreună rugăciunea Tatăl Nostru și vor ține o slujbă în Catedrala Mântuirii Neamului. A doua zi, pe 1 iunie, sâmbătă, Papa va pleca din Capitală la Șumuleu Ciuc. Va sosi la Sanctuarul marian din localitate la ora 11 și 20 de minute.

La ora 11 și 45 de minute va începe slujba, iar la ora 17 și 25 de minute Papa Francisc va fi deja la Iași, unde va vizita Catedrala Sfânta Regina Maria. Acolo va avea loc întâlnirea mariană cu familiile și cu tinerii la Palatul Culturii din Iași. Ultima zi de vizită a Papei va fi duminică, 2 iunie 2019 când va ajunge la Sibiu.

La 10 și 35 de minute dimineața, Papa va fi prezent la Blaj, iar la ora 10 și 45 de minute se va săvârși Divina Liturghie la beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici din Câmpia Libertății din Blaj. La ora 15 și 40 de minute capul Bisericii Catolice se va vedea cu comunitatea romă din localitate.

La ora 17, Papa Francisc va ajunge la Sibiu, iar după 20 de minute va pleca din România de pe Aeroportul din fosta capitală culturală a Europei.