News

Când începe, până la urmă, școala. Decizia de ultim moment luată de autorități

05.08.2019 | 13:56
Cand incepe pana la urma scoala Decizia de ultim moment luata de autoritati
S-a aflat când începe școala. Sursa foto: a1.ro

Ministrul interimar al Educației Naționale, Daniel Breaz, a anunțat când începe școala, până la urmă. Au circulat două date diferite în spațiul public. Cea oficială este 9 septembrie, însă premierul Viorica Dăncilă a solicitat amânarea începerii cursurilor pentru 16 septembrie la solicitarea celor din industria turismului, în special a hotelierilor.

Când începe școala în 2019

S-a luat decizia în legătură cu data la care să înceapă școala, iar elevii nu vor avea parte de o săptămână în plus așa cum și-ar fi dorit premierul României. Astfel că, școala va începe pe 9 septembrie, conform calendarului stabilit încă de anul trecut. Conform ordinului nr. 3.191/2019, anul școlar 2019-2020 va avea 35 de săptămâni și va debuta luni, 9 septembrie.

Primul semestru se va încheia pe 20 decembrie, iar semestrul doi va fi curpins între 13 ianuarie și 12 iunie 2020. Vacanța de iarnă este cuprinsă în calendarul oficial între 21 decembrie 2019 și 12 ianuarie 2020 (sunt incluse aici Crăciunul și Revelionul), iar vacanța de primăvară va fi cuprinsă între 4 și 21 aprilie (aici este inclusă sărbătoarea Învierii Domnului).

cand incepe scoala
Daniel Breaz este ministrul interimar al Educației. Sursa foto: hotnews.ro

Elevii, reacție dură după solicitarea Vioricăi Dăncilă

Programul Școala Altfel va putea fi susținut din 7 octombrie până pe maximum 29 mai, nu mai mult de 5 zile consecutive lucrătoare în decursul anului școlar.

„Ne exprimăm intenția de a crede că propunerea doamnei prim-ministru nu este o tentativă de a distrage atenția publică de la faptul că Guvernul a lăsat, în luna iunie, toți elevii din România în imposibilitatea de a primi reduceri sau a își deconta naveta la transportul județean, sau faptul că, ca urmare a OUG nr. 51/2019, zeci de mii de elevi au rămas în imposibilitatea de a ajunge la cursuri, fiind obligați să folosească cursele la ocazie, ca urmare a eliminării transportului județean din sfera serviciilor publice, fapt ce ar denota un total dispreț față de elevii din România”, au transmis elevii prin Federația Elevilor din România după ce au aflat de propunerea Vioricăi Dăncilă, refuzată de noul ministru al Educației Naționale.