Sporturi

Când joacă Simona Halep finala Rogers Cup 2018. A cincea a sezonului pentru ea

12.08.2018 | 10:10
Cand joaca Simona Halep finala Rogers Cup 2018 A cincea a sezonului pentru ea

UPDATE 07.35 / Simona Halep și-a aflat adversara împotriva căreia va juca finala Rogers Cup. Numărul 1 mondial o va întâlni pe Sloane Stephens, care a învins-o în semifinale pe Elina Svitolina cu scorul de 6-3, 6-3. Meciul dintre cele două sportive este o reeditare a finalei Roland Garros din acest an, când Simona s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-1.


Când joacă Simona Halep finala Rogers Cup 2018. O victorie fără emoții cu Ashleigh Barty, scor 6-4, 6-1, și liderul mondial își asigură o nouă prezență în ultimul act la Montreal. În 2016 reușea chiar să se impună și să câștige trofeul, după o victorie cu Madison Keys. Anul trecut, când s-a jucat la Toronto, Simona Halep era învinsă de Elina Svitolina în semifinale.

După un parcurs infernal, cu patru meciuri în 48 de ore, Simona Halep are ceva mai mult timp să se odihnească. Va avea, de această dată, un avantaj în fața adversarei din ultimul act. Asta pentru că a doua semifinală de la Rogers Cup, între Sloane Stephens și Elina Svitolina, este programată de la ora 01:30 a României. Start la aproximativ patru ore după ce românca își asigura deja calificarea în ultimul act.

Când joacă Simona Halep finala Rogers Cup 2018. Televiziunile europene, cuvânt greu de spus!

Lucrurile au stat exact invers înainte de meciul din semifinale, când Ashleigh Barty a fost cea care a avut mult mai mult timp de odihnă, iar Simona Halep a avut o reacție furioasă. După o săptămână în care ploaia a dat de multe ori peste cap programul pregătit de organizatori, și ora de disputate a finalei Rogers Cup 2018 va fi influențată de anumiți factori foarte importanți.

Organizatorii nu au anunțat încă ora de start, dar se pare că au cedat deja în fața insistențelor venite de la televiziunile europene pentru ca finala să se joace la o oră cât mai bună pentru spectatorii de pe “Bătrânul Continent”. Astfel, deși jucătoarele ar fi preferat să intre e teren în sesiunea de seară, se pare că finala Rogers Cup se va disputa în zona prânzului la Montreal, astfel încât să prindă prime-time-ul în Europa, duminică, după ora 20:00.

Când joacă Simona Halep finala Rogers Cup 2018
Simona Halep a reușit un turneu de excepție la Rogers Cup 2018.

Când joacă Simona Halep finala Rogers Cup 2018. Românca, pentru a cincea oară în ultimul act în 2018

Principalul dezavantaj va fi pentru finalista care va fi decisă în această noapte, la capătul partidei dintre Elina Svitolina și Sloane Stephens. Învingătoarea va avea foarte puțin timp de refacere. Situația Simonei Halep în meciurile contra celor două este diametral opusă. O conduce clar pe Sloane Stephens, cu victorii clare în ultimele confruntări, inclusiv în finala de la Roland Garros. În schimb, în partidele cu Elina Svitolina, Halep este condusă, iar în ultimele trei dueluri nu a reușit nici măcar să câștige un set. Ultimul eșec a fost în finala de la Roma.

“Sunt relaxată şi pot să joc cel mai bun tenis. Îmi place terenul, sunt fericită şi astfel pot să câştig meciuri. Am amintiri frumoase din 2016, voi face tot ce pot mâine, în finală, şi mă voi bucura de timpul petrecut aici, la Montreal”, a declarat Simona Halep după partida câștigată în semifinale, cu Ashleigh Barty. Totuși, cele patru partide disputate în 48 de ore nu au cum să nu lase urme, chiar dacă Simona a părut destul de proaspătă până acum.

Finala de la Rogers Cup este cea de-a cincea pentru Simona Halep în 2018, liderul mondial reușind să o egaleze la acest capitol pe Petra Kvitova. Românca a mai fost în ultimul act la Shenzhen, Australian Open, Roma și Roland Garros. Doar în Italia a pierdut, învinsă de Svitolina. De asemenea, românca are 41 de victorii în 2018, capitol la care este pe primul loc, cu două mai multe decât a doua clasată, Angelique Kerber.