Fotbal intern

Când o să fie gata stadionul din Târgu Jiu. Un nou termen pentru inaugurare

22.11.2018 | 17:49
Cand o sa fie gata stadionul din Targu Jiu Un nou termen pentru inaugurare

Deşi termenul de finalizare a lucrărilor fusese anunţat pentru finalul anului 2016, iar apoi pentru 31 iulie 2017, Marcel Romanescu a anunţat că noul stadion din Târgu Jiu o să fie gata la mijlocul anului 2019, atunci când ar putea să aibă loc şi inaugurarea, anunţă Telekom Sport.

Primăria din Târgu Jiu a dat un nou termen după ce Compania Naţională de Investiţii a promis că va da banii necesari finalizării lucrărilor. Nu mai puţin de 29 de milioane de euro s-au investit în arena din Târgu Jiu, iar Marcel Romanescu susţine că lucrările sunt în proporţie de 80-90% finalizate.

Primăria din Târgu Jiu a anunţat când o să fie gata noul stadion

După discuţiie cu partea tehnică din cadrul Primăriei, ar fi o investiţie care s-ar derula în condiţii normale pe maximum 6 luni, undeva la mijlocul anului 2019 putem discuta despre inaugurarea acestui stadion, mai ales că lucrările care ne reveneau nouă în proporţie de 80-90% sunt finalizate. Primăria mai are de realizat doar canalizarea pluvială, dar nu poţi să o realizezi decât după ce se fac racodurile pentru stadion de către firma care va câştiga lictiaţia. Sunt anumite cote pe care ţi le pot doar cei care execut lucrarea pentru CNI”, a spus Marcel Romanescu pentru sursa citată mai sus.

Noul stadion din Târgu Jiu
Noul stadion din Târgu Jiu înainte să fie finalizat

Noua arenă din Târgu Jiu va avea peste 12.000 de locuri, o parcare subterană şi un hotel de patru stele cu 30 de camere, pistă de atletism, două tabele de marcaj şi tribune acoperite complet, plus o zonă de shopping sub tribuna oficială. În ultimii 3 ani, pentru stadionul din Târgu Jiu s-au cheltuit aproximativ 24 de milioane de euro, bani de la Compania de Investiţii şi de la bugetul local. Alte cinci milioane de euro au fost alocate de Ministerul Dezvoltării în vară, pentru ca lucrările să fie duse la final. În plus, primăria din Târgu Jiu a făcut un credit de două milioane de euro pentru a contribui la ridicarea arenei.