Fotbal international

Când s-a decis Cristiano Ronaldo să plece la Juventus. “Ştia dinaintea Cupei Mondiale”

05.09.2018 | 11:29
Când s-a decis Cristiano Ronaldo să plece la Juventus. Se ştia încă dinaintea Cupei Mondiale

Internaţionalul spaniol Alvaro Morata, care joacă la Chelsea, a dezvăluit presei când s-a decis Cristiano Ronaldo să plece de la Real Madrid la Juventus. Morata, care a fost coechipier cu portughezul pe Santiago Bernabeu, dar care are şi amintiri frumoase din perioada petrecută la Torino, spune că transferul lui CR7 la Juventus nu l-a luat prin surprindere.

“Adevărul e că n-am crezut că va pleca de la Real Madrid. Asta până am vorbit cu un oficial. M-am întâlnit cu el și mi-a zis zâmbind: >. La început nu mi-a venit să cred. Le-am spus și părinților mei și ziceau că e imposibil. Știam dinaintea Cupei Mondiale că Ronaldo va merge la Juventus. Măcar a plecat de la Real Madrid ca să meargă la o altă echipă de top”.

Alvaro Morata ştie când s-a decis Ronaldo să plece la Juventus. Torinezii, favoriţi la Champions League

Transferul lui Cristiano Ronaldo la campioana ultimelor şapte sezoane din Italia a devenit oficial pe 10 iulie, însă lucrurile erau clar puse la punct cu mult înainte. Alvaro Morata nu are nici o îndoială că principalul motiv pentru care bianconerii au făcut o asemenea investiţie este câştigarea Champions League şi spaniolul admite că acum Juventus poate fi plasată printre favorite.

“Poate sunt favoriți să câștige UEFA Champions League, dar nu doar pentru că a venit Cristiano Ronaldo. În ultimii ani Juventus a fost mereu acolo sus. Echipa este foarte bună din punct de vedere tactic și odată ce Ronaldo va începe să marcheze, Juventus va deveni una dintre cele mai periculoase echipe”

Spaniolul cunoaşte şi de ce a plecat Cristiano, dar nu vrea să spună public

Morata ştie şi care a fost cauza care a condus la decizia lusitanului de a pleca de pe Santiago Bernabeu după nouă ani fabuloşi petrecuţi în tricoul lui Real Madrid, dar spune că nu este momentul să vorbească despre ea acum. Oricum, el lasă să se înţeleagă că responsabil este preşedintele Florentino Perez, fără însă a rosti vreun nume.

“Nu cred că a plecat de la Real Madrid pentru că nu se înțelegea cu ceilalți jucători sau pentru că era o atmosferă proastă în vestiar. Poate într-o zi o să spun despre ce e vorba”.

Ronaldo va da ochii cu Jose Mourinho şi cu Manchester United

În actuala ediţie a Champions League Juventus se află în grupă cu prima mare dragoste a lui Cristiano Ronaldo, Manchester United, unde lusitanul a jucat între 2004-2009, Valencia şi Young Boys Berna. Cu United CR7 se va reîntâlni inclusiv cu unul dintre antrenorii săi de pe Santiago Bernabeu, compatriotul lui, Jose Mourinho.

Când s-a decis CR7 să se transfere la Juventus. În Champions League Ronaldo va da de fosta lui echipă Manchester United şi de Jose Mourinho, care i-a fost antrenor la Real Madrid (foto)
Când s-a decis CR7 să se transfere la Juventus. În Champions League Ronaldo va da de fosta lui echipă Manchester United şi de Jose Mourinho

Deocamdată, ştirea zilei care îngrijorează în fotbalul italian este faptul că portughezul nu a reuşit încă să marcheze, deşi au trecut trei etape. Antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, spune că personal nu îşi face probleme, fiind convins că e doar chestiune de timp până când Cristiano va marca primul gol şi apoi nu se va mai opri. El este mulţumit de conştiinciozitatea jucătorului la antrenamente, precum şi de disponibilitatea acestuia de a se pune în slujba echipei în meciuri, fără nici un fel de exces de egoism sau de intenţie de a vămui baloanele numai pentru a fi el cel care înscrie. Transferul lui Cristiano s-a făcut pentru 105 milioane euro, iar salariul său este de 30 de milioane euro net anual.