News

Când se dă drumul la fântânile de la Unirii? Primăria Capitalei, despre Simfonia Apei

20.04.2019 | 10:46
Primăria Capitalei a anunțat când se va da drumul la superbele fântâni de la Unirii

Primăria Capitalei a anunțat de curând când va începe Simfonia Apei de la Unirii. Toți bucureștenii așteaptă să vadă frumusețile spectacolului apei alături de muzică și proiecții diverse care înfrumusețează zona în cauză a orașului. Pe timpul verii, la fântâni, este o aglomerație ca la bradul de Crăciun. Spectacolul a devenit deja punctul de atracție al miilor de oameni care ies seara în centru.

Când se deschid fântânile de la Unirii?

“România a dat lumii artiști extraordinari și inovatori iluștri. Sâmbătă, 4 mai 2019, Primăria Municipiului București împreună cu Apa Nova București te așteaptă la Simfonia Apei, ediția 2019, un spectacol unic de jocuri de apă, muzică și proiecții prin care sărbătorim cele mai de seamă valori românești”, a fost mesajul Primăriei Capitalei de pe o rețea de socializare.

Fântânile de la Unirii au devenit deja un punct de atracție pentru bucureștenii care vin în zilele călduroase să se bucure de spactacolul muzicii și de culorile diverse sau concertele susținute în Piața Contituției. În spatele coregrafiilor de lumini se află nu mai puțin de 26 de roboți care controlează apa. Apa este proiectată de 800 de pompe la 40 de metri, mai mul decât înălțimea blocurilor din apropiere. De asemenea, efectele create nu pot fi văzute nicăieri în Europa.

Când se va da drumul al fântânile de la Unirii?
Când se va da drumul al fântânile de la Unirii? Ce a anunțat Primăria Capitalei?

 20 de calculatoare de mare capacitate reglează toate fântânile din Capitală

În toamna anului trecut, specialiștii au explicat și cum funcționează aceste fântâni care i-au fascinat nu doar pe români, ci și pe turiștii care au vizitat Bucureștiul. Atunci, s-a explicat faptul că tot programul muzical și menținerea ritmului prin intermediul apei se realizează cu ajutorul a nu mai puțin de 20 de calculatoare suficient de puternice și dotate cu tehnologii specifice pentru a gestiona toate fântânile, între Palatul Parlamentului și Piața Alba Iulia.

După ce au fost închise în perioada iernii, fântânile au intrat din nou în renovări, fiind realizate retușuri atât în ceea ce ține designul lor, cât și trotuarele din proximitate.