Fotbal international

Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul 3 din Europa League!

02.08.2018 | 23:19
Cand se joaca FCSBHajduk Split in turul 3 din Europa League

Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul 3 din Europa League. Vicecampioana României a eliminat-o pe Rudar Velenje în turul doi preliminar, iar următorul adversar va fi formaţia care a terminat pe locul trei în sezonul trecut din prima ligă a Croaţiei.

Hajduk Split a eliminat-o pe Slavia Sofia, scor general 4-2. În tur, croaţii s-au impus pe teren propriu, scor 1-0, iar la retur, formaţia antrenată de Zeljko Kopic a câştigat, scor 3-2. Golurile lui Hajduk Split au fost marcate de Ahmed Said, Stanko Juric şi Mijo Caktas (dublă). FCSB a trecut de Rudar Velenje, după ce în tur vicecampioana României a câştigat, scor 2-0. Joi seara, formaţia pregătită de Nicolae Dică a obţinut victoria, scor 4-0.

Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul 3 din Europa League

Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul III din Europa League. Meciul tur dintre Hajduk Split şi FCSB se va disputa pe 9 august pe stadionul “Poljud”. Returul este programat o săptămână mai târziu pe Arena Naţională.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată, în grupele Ligii Campionilor, sezonul 1994-95. La Bucureşti, croaţii au câştigat, scor 0-1, graţie golului marcat de Aljosa Asanovic în minutul 89. În ultima etapă din faza grupelor, când roş-albaştrii erau deja eliminaţi, formaţia antrenată de Dumitru Dumitriu s-a impus, scor 4-1.

După tragerea la sorţi pentru turul trei preliminar din Europa League, jurnaliştii croaţi s-au bucurat că au picat cu FCSB. “Ce noroc pentru Hajduk! Aceasta este cea mai uşoară tragere la sorţi. Mai uşor nu se putea pentru Hajduk. Steaua a fost cândva un nume glorios, dar acum nu este de netrecut. După mult timp, Hajduk are noroc la tragerea la sorţi”, au scris jurnaliştii de la Slobodna Dalmacija.

Steliano Filip joacă la Hajduk Split din iarna acestui an, după ce a fost cumpărat de la Dinamo Bucureşti în schimbul a 500.000 de euro. Până în prezent, internaţionalul român a bifat patru meciuri în prima ligă din Croaţia.

Hajduk Split, spaima românilor

Hajduk Split a jucat zece meciuri împotriva echipelor româneşti, iar palmaresul este de partea croaţilor, care au obţinut cinci victorii şi două remize. Formaţiile din ţara noastră au obţinut trei victorii în faţa echipei antrenate de Zeljko Kopic.

1983-84 – Cupa UEFA-turul 1 preliminar / U Craiova – Hajduk Split 1-0, 0-1 (1-3 după penalty-uri)

1994-95 – Liga Campionilor-grupe / Steaua Bucureşti – Hajduk Split 4-1, 0-1

2010-11 – Europa League-turul 3 preliminar / Dinamo Bucureşti – Hajduk Split 3-1, 0-3

2010-11 – Europa League-play-off / Unirea Urziceni – Hajduk Split 1-4, 1-1

2016-17 – Europa League-turul 2 preliminar / Poli Iaşi – Hajduk Split 1-2, 2-2

Lotul lui Hajduk Split în Europa League

Portari: Tomislav Duka, Marin Ljubic, Josip Posavec, Davor Matijas

Fundaşi: Borja Lopez, Bozo Mikulic, Zoran Nizic, Hysen Memolla, Stipe Vucur, Andre Fomitschow, Domagoj Bradaric, Ardian Ismajli, Steliano Filip

Mijlocaşi: Edin Sehic, Hamza Barry, Darko Nejasmic, Adam Gyurcso, Mijo Caktas, Josip Radodevic, Ante Palaversa, Josip Juranovic, Dino Besirovic, Stanko Juric, Toma Basic, Fran Tudor

Atacanţi: Mirko Ivanovski, Michele Sego, Ivan Delic, Leon Krekovic, Jairo, Ahmed Said, Tonio Teklic

Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul III din Europa League
Când se joacă FCSB-Hajduk Split în turul III din Europa League